Turiştii români petrec, în medie, 6 nopţi în Israel şi cheltuie 763 dolari pe sejur

B.D.
Miscellanea /

Turiştii români petrec, în medie, 6 nopţi în Israel şi cheltuie 763 dolari pe sejur

Peste 120.000 de români au vizitat Israelul în 2019

Potrivit Biroului Central de Statistică din Israel, 4.5 milioane de turişti au vizitat Israelul în 2019, o creştere de 11% comparativ cu 2018. Pe acelaşi trend ascendent se încadrează şi numărul românilor care au călătorit în Israel, în anul 2019 acesta depăşind pragul de 120.000 de persoane şi o creştere cu 13% faţă de anul anterior. Românii petrec în Israel aproximativ o săptămână şi cheltuie în medie 763 dolari de persoană. Cea mai căutată perioadă din an pentru călătoriile în Israel este primăvara, lunile Februarie şi Martie fiind în mod special căutate de turiştii români, dar şi toamna, în special lunile Septembrie, Octombrie şi Noiembrie. Pentru anul 2020 Ministerul Turismului din Israel îşi propune depăşirea pragului de 130.000 de turişti români, arată un comunicat remis Redacţiei noastre.

Pelerinajele rămân principalele motive pentru călătoria în Israel, aproape 60% din totalul călătoriilor în Israel având drept scop vizitarea locurilor sfinte. Circa 20% dintre turiştii români călătoresc pentru circuite şi alţi aproximativ 20% pentru turismul de business, vizitarea rudelor sau relaxare. 56% din totalul călătoriilor în Israel sunt organizate printr-o agenţie de turism şi 40% sunt organizate individual.

"Observăm o evoluţie semnificativă a numărului turiştilor individuali precum şi o întinerire a românilor care călătoresc în Israel. Aproape 50% din totalul turiştilor au vârsta cuprinsă între 40 şi 60 de ani, în timp ce procentul celor cu vârsta cuprinsă între 20 si 40 de ani a depăşit 30%" a declarat Ksenia Kobyakov, Director pentru Dezvoltarea de noi pieţe în cadrul Ministerului Turismului din Israel.

În 2019 au fost înregistrate 25.8 milioane de înnoptări, aproape jumătate dintre acestea fiind realizate de turişti străini. Numărul de nopţi petrecute în Israel a crescut constant din 2016 până acum în rândul turiştilor străini, iar gradul mediu de ocupare în industria hotelieră la momentul actual în Israel este de 70% şi sunt înregistrate aproximativ 56.000 de camere de hotel. Numărul acestora este proiectat să crească în următorii ani. Noi jucători şi-au anunţat intrarea pe piaţă, cum ar fi companiile imobiliare Israel Canada, Nitsba sau Azrieli, dar şi lanţurile hoteliere deja existente au declarat că vor continua expansiunea în Israel.

Sectorul pensiunilor este şi el înfloritor, turiştii care vizitează Israelul îndreptându-şi din ce în ce mai mult atenţia spre astfel de unităţi de cazare în ultima perioadă, iar numărul apartamentelor din Tel Aviv listate pe AirBnB a trecut deja de 10.000 de proprietăţi. Un alt scop al celor din Ministerul Turismului din Israel este creşterea numărului de unităţi de cazare la preţuri mici spre medii, astfel că sunt încurajate şi investiţiile în hosteluri.

Cele mai vizitate locuri din Israel sunt oraşele Ierusalim, Tel Aviv şi Marea Moartă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS