Abonament gratuit

TVR alocă peste un milion de lei pentru finanţarea producătorilor independenţi

I.L.
Companii /

TVR alocă peste un milion de lei pentru finanţarea producătorilor independenţi

Televiziunea Română deschide de azi sesiunea de finanţare pentru producătorii independenţi pe anul 2019, iar suma totală fiind de 1.100.000 de lei. Decizia a fost luată în conformitate cu Ordonanţa de Guvernului nr. 39/2005.

Producătorii independenţi de pe piaţa de film din România pot beneficia de acele fonduri în anumite condiţii: solicitanţii de finanţare din Fondul Cinematografic Naţional trebuie să fie titulari ai unui contract de credit direct cu Centrul Naţional al Cinematografiei; solicitanţii să nu aibă/să nu fi avut contract de finanţare cu TVR, contract a cărui derulare a fost viciată, suspendată sau întreruptă din cauze neimputabile finanţatorului; filmele de ficţiune de lung metraj şi documentarele de lung metraj pentru care se solicită finanţare trebuie să se afle în perioada de postproducţie.

Finanţatorul va departaja solicitările în funcţie de îndeplinirea condiţiilor enunţate mai sus şi numai după: analiza sinopsisului, treatmentului, scenariului; vizionarea unei secvenţe de 15' din film; primirea acceptului din partea producătorului privind limita superioară a finanţării, care nu va depăşi 7% din suma totală de 1.100.000 de lei alocată pentru finanţări; încadrarea documentarelor de lungmetraj finanţabile, în cel mult 1/3 din suma totală de 1.100.000 lei, alocată pentru finanţări.

La încheierea contractelor de finanţare, cu termene de plată integrală până la data de 31 decembrie 2019, cesionarea drepturilor de difuzare constituie avantaj.

Proiectele pentru care se solicită finanţare trebuie depuse la Registratura Televiziunii Române, intrarea din strada Ermil Pangrati nr. 28, într-un plic, cu menţiunea "Finanţare conform OG nr. 39/2005".

Fiecare proiect trebuie să fie însoţit de: declaraţie pe proprie răspundere din care să reiasă că solicitantul este titularul unui contract de credit direct aflat în derulare cu Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), cu menţionarea numărului şi a datei la care s-a încheiat contractul; scenariu (3 exemplare), treatment (6 exemplare), sinopsis (6 exemplare), plan de producţie (6 exemplare), plan financiar (6 exemplare); o secvenţă de 15' din film, pe suport DVD (2 buc.).

Data limită pentru depunerea proiectelor este marţi 26 noiembrie, ora 12.00.

Până în prezent, TVR a finanţat peste 140 de filme, din toate genurile cinematografice, producţii semnate de regizori debutanţi sau consacraţi, multe dintre acestea fiind premiate la festivaluri de anvergură.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

07 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8375
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0949
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4794
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3607
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.0003

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie