Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

"Twitter" a obţinut 1,82 miliarde dolari din oferta publică iniţială

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

"Twitter" a obţinut 1,82 miliarde dolari din oferta publică iniţială

"Twitter" Inc. din SUA a obţinut 1,82 miliarde dolari în cadrul ofertei publice iniţiale din 6 noiembrie, capitalizarea de piaţă a reţelei de microblogging fiind astfel de 14,2 miliarde dolari - mai mare decât cea a rivalului "Facebook" Inc. Fondurile obţinute prin listare vor fi utilizate pentru consolidarea afacerilor "Twitter" în afara Statelor Unite. Deşi 77% dintre utilizatorii reţelei nu sunt americani, veniturile din afara SUA reprezintă numai 26% din afacerile companiei.

În cadrul ofertei, compania a plasat 70 de milioane de acţiuni, la un preţ de 26 de dolari fiecare, după ce a majorat în două rânduri preţul ţintă, pe fondul cererii mari din partea investitorilor. Capitalizarea de piaţă a companiei este echivalentă cu de 12,4 ori vânzările estimate pentru anul viitor (1,14 miliarde dolari), potrivit Bloomberg.

Acţiunile "Twitter" sunt astfel mai scumpe decât cele ale "Facebook", având în vedere că valoarea de piaţă a celei mai mari reţele de socializare online depăşeşte de 11,6 ori vânzările estimate pentru 2014.

Acţiunile "Twitter" şi-au făcut ieri debutul la Bursa din New York (New York Stock Exchange). Oferta "Twitter" a fost coordonată de "Goldman Sachs Group" Inc., "Morgan Stanley" şi "JPMorgan Chase & Co".

Compania a stabilit iniţial un interval indicativ de preţ de 17-20 dolari pentru oferta publică iniţială, pe care l-a majorat apoi la 23-25 dolari şi, în final, la 26 de dolari.

Directorul executiv al "Twitter", Dick Costolo, a îndreptat atenţia investitorilor către creşterea rapidă a veniturilor companiei, care au urcat de peste două ori în fiecare an. Compania nu a trecut însă pe profit. "Twitter" a înregistrat pierderi de 64,6 milioane de dolari în trimestrul al treilea din 2013, faţă de 21,6 milioane de dolari în perioada corespunzătoare a anului trecut. Analiştii anticipează că societatea nu va trece pe profit până în 2015.

Vânzările serviciului de microblogging au ajuns la 168,6 milioane de dolari în intervalul menţionat, de la 82,3 milioane de dolari în trimestrul al treilea al anului trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie