Uber a raportat o pierdere de 2,9 miliarde de dolari

C.B.
Companii / 08 mai 2020

Uber a raportat o pierdere de 2,9 miliarde de dolari

Uber a raportat joi o pierdere de 2,9 miliarde de dolari în primul trimestru, cea mai mare din ultimele trei trimestre, dar acţiunile companiei au urcat cu peste 8%, după un declin iniţial, în urma optimismului directorului general Dara Khosrowshahi că volumul curselor îşi revine după un minim atins la jumătatea lunii aprilie, transmite CNBC.

Pierderea include costuri de 2,1 miliarde de dolari legate de deprecierea valorii unor companii la care deţine participaţii.

În timp ce rezervările brute ale diviziei principale a companiei, Rides, au scăzut cu 5%, rezervările brute ale diviziei de livrăre a mâncării Eats au urcat cu peste 50% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit datelor firmei Refinitiv, analiştii anticipau o pierdere de 88 de cenţi pe acţiune şi venituri de 3,5 miliarde de dolari. Compania a raportat o pierdere de 1,7 dolari pe acţiune şi venituri de 3,54 miliarde de dolari.

"În timp de divizia Rides a fost afectată grav de pandemie, am luat rapid măsuri pentru a conserva soliditatea bilanţului contabil, a concentra resurse suplimentare către Uber Eats şi a ne pregăti pentru un scenariu al redresării", a afirmat directorul general Dara Khosrowshahi în comunicatul referitor la rezultatele financiare.

Miercuri, Uber a anunţat că va concedia 3.700 de angajaţi şi că Khosrowshahi va renunţa la salariul său de bază de circa 1 milion de dolari pentru restul anului 2020. Concedierile vor afecta mai ales angajaţi din domeniul relaţiilor cu clienţii şi al recrutării, reprezentând aproximativ 14% din cei 26.900 de angajaţi declaraţi de companie la sfârşitul anului 2019.

Spre deosebire de măsurile de reducere a costurilor, firma Lime a anunţat că Uber conduce o investiţie de 170 de milioane de dolari în afacerile sale cu scutere electrice şi închirieri de biciclete.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

27 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9453
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4182
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7622
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9300
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.6976

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro