Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Uber şi Taxify nu vor modificarea, prin OUG, a legii taximetriei

G.M.
Ziarul BURSA #Politică /

Uber şi Taxify nu vor modificarea, prin OUG, a legii taximetriei

Uber şi Taxify solicită Guverului să amâne o potenţială ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legii taximetriei, act normastiv solicitat de membrii Federaţiei Operatorilor Româ­ni de Transport(FORT) şi ai Confederaţiei Operatorilor de Transport Autorizaţi din România (COTAR).

În apărarea lor, Uber şi Taxify invocă faptul că serviciile lor sunt folosite de 2 milioane de utilizatori, iar cele două platforme sunt utilizate de "zeci de mii de şoferi pentru a-şi câştiga exis­tenţa".

Guvernul intenţionează să modifice legea taximetriei prin ordonanţa de urgenţă. Potrivit proiectului, aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Dezvoltării, sintagma "în mod repetat" va fi eliminată din lege, fapt ce va afecta activitatea aplicaţiilor Uber şi Taxify. Astfel, poliţiştii îi pot sancţiona pe şoferii care fac transport de persoane contra cost, dacă nu au licenţă valabilă de taxi.

Sancţiunile pot ajunge la 5000 de lei, chiar de la prima abatere.

Câteva sute de taximetre, microbuze şi autobuze s-au strâns miercuri şi joi în Piaţa Victoriei, iar conducătorii auto au solicitat interzicerea UBER şi a firmelor de transport care nu au autorizaţie. Manifestaţiile au fost organizate de COTAR şi FORT.

Comunicatul celor două companii:

Uber şi Taxify aduc în sprijinul lor şi un studiu realizat de IRES, conform căruia 7 din 10 tineri văd cele două aplicaţii ca pe o alternativă la maşina personală, în timp ce 9 din 10 îşi doresc ca autorităţile să încurajeze dezvoltarea acestui tip de servicii alternative şi să nu le limiteze. Reprezentanţii celor două companii susţin că până acum această nouă industrie a serviciilor alternative de transport a contribuit cu zeci de milioane de euro la economia locală, în doar câţiva ani şi a contribuit la crearea şi menţinerea a zeci de mii de locuri de muncă care aduc noi taxe la bugetele publice.

Uber şi Taxify doresc şi ele actualizarea cadrului legislativ, dar cred că schimbările trebuie să favorizeze dezvoltarea industriei de mobilitate.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie