UBS, anchetată pentru manipularea dobânzilor Libor

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 martie 2011

UBS AG, cea mai mare bancă elveţiană, a primit citaţii din partea autorităţilor de reglementare a pieţelor financiare din SUA şi Japonia, care investighează o posibilă manipulare a dobânzilor Libor (dobânda de referinţă pentru stabilirea costurilor de creditare pe piaţa interbancară).

"UBS înţelege că investigaţiile urmăresc să stabilească dacă au existat încercări necorespunzătoare din partea UBS, fie că a acţionat singură, fie împreună cu alţii, pentru manipularea dobânzilor Libor", a anunţat banca elveţiană.

Potrivit UBS, banca a primit citaţii de la Comisia pentru Operaţiuni Bursiere din SUA (SEC), Comisia pentru Tranzacţii Futures şi Departamentul Justiţiei, în legătură cu propunerile trimise către Asociaţia Bancherilor din Marea Britanie, organis-mul care stabileşte dobânzile Libor.

În plus, Agenţia pentru Supraveghere Financiară din Japonia i-a cerut UBS să ofere informaţii în legătură cu dobânzile Libor.

UBS a precizat că a lansat o anchetă internă cu privire la cele mai sus menţionate, colaborând cu inves-tigatorii. Banca elveţiană nu a oferit alte detalii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

26 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9443
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3840
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7621
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9238
Gram de aur (XAU)Gram de aur260.3177

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro