UBS estimează un impact financiar de aproximativ 17 miliarde de dolari al preluării de urgenţă a Credit Suisse

A.F.
Bănci-Asigurări / 18 mai

UBS estimează un impact financiar de aproximativ 17 miliarde de dolari al preluării de urgenţă a Credit Suisse

UBS estimează un impact financiar de aproximativ 17 miliarde de dolari al preluării de urgenţă a Credit Suisse, potrivit unui document depus la autorităţile de reglementare, şi a spus că tranzacţia grăbită i-ar fi putut afecta evaluarea amănunţită, transmite CNBC.

Într-o nouă declaraţie depusă la Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC), gigantul bancar elveţian a semnalat un impact negativ total de aproximativ 13 miliarde de dolari, în ajustări ale valorii juste ale activelor şi pasivelor noii entităţi combinate, împreună cu un potenţial impact de 4 miliarde de dolari al litigiilor şi costurilor de reglementare.

Cu toate acestea, UBS se aşteaptă să compenseze acest lucru prin rezervarea unui câştig unic de 34,8 miliarde de dolari din aşa-numitul "fond comercial negativ", care se referă la achiziţionarea de active la un cost mult mai mic decât valoarea lor reală.

Achiziţia de urgenţă de către bancă a Credit Suisse, pentru 3 miliarde de franci elveţieni (3,4 miliarde de dolari), a fost intermediată de autorităţile elveţiene în cursul unui weekend din martie, Credit Suisse fiind în pragul colapsului pe fondul retragerilor masive de depozite ale clienţilor şi al declinului preţului acţiunilor.

În declaraţia sa, UBS a subliniat, de asemenea, că perioada scurtă de timp în care a fost forţată să efectueze diligenţa necesară ar fi putut afecta capacitatea sa de "a evalua pe deplin activele şi pasivele Credit Suisse" înainte de preluare.

Autorităţile guvernamentale elveţiene au abordat UBS pe 15 martie, în timp ce se gândeau dacă să iniţieze o vânzare a Credit Suisse pentru "a calma pieţele şi a evita posibilitatea contagiunii în sistemul financiar", se arată în declaraţia.

Banca a avut timp până pe 19 martie să-şi efectueze diligenţa şi să revină cu o decizie.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9633
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6099
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7790
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.6078

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro