Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Ucraina aşteaptă asumarea totală a răspunderii în cazul avionului doborât de Iran

M.A.
Internaţional /

Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski

Ucraina aşteaptă o investigaţie completă, compensaţii şi asumarea totală a răspunderii în cazul avionului de pasageri doborât de Iran, a transmis, sâmbătă, preşedintele Volodimir Zelenski, informează News.ro.

Iranul a recunoscut sâmbătă dimineaţă că a doborât "din greşeală" avionul companiei Ukraine International Airlines cu 176 de oameni la bord şi şi-a exprimat regretul pentru moartea lor, scrie Reuters.

Zelenski a transmis: "Iranul a pledat vinovat în cazul prăbuşirii avionului ucrainean. Dar insistăm în privinţa unei asumări complete a vinovăţiei".

"Ne aşteptăm ca Iranul să dea asigurări că este dispus să facă o investigaţie completă şi deschisă, să aducă în justiţie responsabilii, să înapoieze trupurile celor decedaţi, să plătească compensaţii şi să transmită scuze prin canalele diplomatice", a adăugat preşedintele.

Majoritatea celor decedaţi în urma doborârii avionului erau cetăţeni iranieni şi canadieni.

Avionul, un Boeing 737 UIA, s-a prăbuşit la două minute după ce a decolat, de la Teheran către Kiev, în noaptea de marţi spre miercuri, la puţin timp după ce tiruri de rachete ale Teheranului au fost trase asupra a două baze folosite de armata americană în Irak.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Este o catastrofă. Toți circulă cu avionul. Ca și jurist consider că Iranul se face vinovat în primul rând că nu a închis spațiul aerian civil! Ei știind că dețin răbdare care pot capta și confundă avioane!!! Deci toți au vinovăție! Corect să despagubească compania ucraineana plus familiile victimelor, scuze și ce vor solicita autoritățile ucrainene și cele ai căror cetățeni au fost uciși. Cu toate că o viață nu are preț. Este neevaluabila!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie