Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

UDMR: Codul administrativ trebuie adoptat de Parlament

D.F.
Politică /

Cseke Attila

Cseke Attila

Administraţia publică din România poate rămâne fără reglementare în cazul în care CCR admite sesizarea Avocatului Poporul privind OUG prin care s-a adoptat Codul Administrativ cu modificările Executivului, susţine liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila. Acesta afirmă că UDMR susţine necesitatea adoptării de către legislativ a unui nou proiect de lege, care să transpună aproape integral forma adoptată a Codului administrativ de către Parlament.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de UDMR, administraţia publică din România poate rămâne fără reglementare în cazul în care CCR admite sesizarea Avocatului Poporul privind OUG prin care s-a adoptat Codul Administrativ cu modificările Executivului.

UDMR transmite că a formulat obiecţii la documentul adoptat de Guvern şi precizează că Codul administrativ trebuie adoptat de Parlament.

În acest sens, UDMR a depus un proiect de lege.

"Avem nevoie de o reglementare clară pentru administraţia publică din România, de instituţii moderne, eficiente, şi de o descentralizare a sistemului", a declarat senatorul UDMR Cseke Attila, despre proiectul de lege depus.

Proiectul de lege al UDMR readuce forma adoptată în 2018 de Parlament a legii, şi conform propunerii s-ar revenii la reglementarea privind alegerea indirectă a Preşedinţilor de Consilii Judeţene, schimbată prin OUG de către Guvern.

Totodată proiectul legislativ al UDMR conţine reglementări privind drepturile lingvistice a minorităţii maghiare din România, dar şi garantarea drepturilor prevăzute de legislaţia în vigoare.

Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituţională privind neconstituţionalitatea OUG 57/2019 referitoare la Codul Administrativ, invocând că aceasta nu răspunde exigenţelor Constituţiei privind delegarea legislativă, contravine prevederilor constituţionale privind mandatul reprezentativ, răspunderea membrilor Guvernului şi controlul parlamentar al activităţii Guvernului şi contravine art. 115 alin. (6) din Constituţie, întrucât afectează regimul instituţiilor fundamentale ale statului, în speţă Guvernul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

18 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8582
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0972
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5132
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3220
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.4245

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie