Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

UE acordă aproape 49 de milioane de euro pentru stimularea inovării în securitatea cibernetică

S.B.
Miscellanea /

UE acordă aproape 49 de milioane de euro pentru stimularea inovării în securitatea cibernetică

Comisia Europeană a anunţat astăzi, 20 mai, că va angaja aproape 41 de milioane de euro prin intermediul programului Orizont 2020, programul de cercetare şi inovare al UE, pentru a sprijini 9 proiecte care vizează găsirea de soluţii inovatoare în materie de securitate cibernetică şi de protecţie a vieţii private.

Cinci dintre aceste noi proiecte se vor concentra pe soluţii de securitate cibernetică şi de protecţie a vieţii private destinate cetăţenilor şi întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-uri). Celelalte patru proiecte vor contribui la îmbunătăţirea unor sisteme de securitate critice, cum ar fi infrastructurile de sănătate şi sistemele de transport multimodal. În plus, 21 de proiecte vor fi finanţate prin Mecanismul pentru interconectarea Europei(MIE), programul european pentru reţele şi infrastructuri, care acoperă şi sectorul digital.

Cu un total de 7,6 milioane de euro, aceste din urmă proiecte vor consolida capacitatea UE în materie de securitate cibernetică, pentru ca aceasta să fie mai bine pregătită şi să contracareze mai eficient ameninţările şi incidentele cibernetice. De exemplu, trei spitale din Croaţia şi Letonia îşi vor spori gradul de pregătire prin implementarea unor îmbunătăţiri tehnice şi organizatorice, iar în Italia va fi înfiinţat un centru de schimb de informaţii şi de analiză (ISAC) pentru sectorul aviaţiei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS