UE anunţă un nou instrument de finanţare pentru sprijinirea companiilor din domeniul inteligenţei artificiale

A.P.
Miscellanea / 07 decembrie 2020

UE anunţă un nou instrument de finanţare pentru sprijinirea companiilor din domeniul inteligenţei artificiale

Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi Fondul European de Investiţii (FEI) au lansat un nou instrument de finanţare, sub forma unui mecanism de coinvestiţii în valoare de până la 150 de milioane de euro, pentru a sprijini companiile din domeniul inteligenţei artificiale din întreaga Europă, potrivit News.

"Recent, la Summitul web de la Lisabona, Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi Fondul European de Investiţii (FEI) au lansat un nou instrument de finanţare, sub forma unui mecanism de coinvestiţii în valoare de până la 150 de milioane de euro, pentru a sprijini companiile din domeniul inteligenţei artificiale din întreaga Europă", a anunţat CE.

Iniţiativa, care face parte din sprijinul global pe care UE îl acordă ecosistemului european de excelenţă şi încredere în IA şi din Strategia digitală europeană a Comisiei, va viza în principal companii aflate într-un stadiu incipient sau în creştere, investind în dezvoltarea de aplicaţii IA şi tehnologii revoluţionare care completează în mod direct IA, cum ar fi tehnologia blockchain, internetul obiectelor şi robotica.

Aceasta completează şi se bazează pe expertiza BEI şi FEI în sectorul respectiv, dezvoltată prin intermediul actualului proiect-pilot privind inteligenţa artificială/tehnologia blockchain în valoare de 100 de milioane de euro din cadrul InnovFin pentru capitaluri proprii şi al finanţării directe de către BEI pentru companiile din domeniul IA prin intermediul instrumentului său de tip venture debt.

"Europa are tot ceea ce este necesar pentru a deveni un centru al dezvoltării de tehnologii de vârf în domeniul inteligenţei artificiale. Dispunem de talente şi de o multitudine de date industriale - ambele elemente ne vor oferi un avantaj comparativ important în IA, dacă le utilizăm cu înţelepciune. Suntem în curs de elaborare a unui cadru pentru a ne valorifica punctele forte şi a consolida încrederea - inclusiv prin norme clare şi previzibile. Mecanismul de coinvestiţii anunţat astăzi va sprijini în continuare companiile, astfel încât acestea să se poată dezvolta în UE datorită conceperii şi implementării de inteligenţă artificială fiabilă", spune Thierry Breton, comisarul pentru piaţa internă.

Prin colaborarea cu investitori privaţi, Banca Europeană de Investiţii preconizează că va sprijini aproximativ 20-30 de întreprinderi mici şi mijlocii. Noile fonduri vor fi disponibile în UE şi în ţările asociate la programul Orizont 2020 şi se preconizează că vor fi utilizate în următorii patru ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9198
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7754
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.1200

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro