UE caută să îşi protejeze interesele contra ţărilor coercitive economic

M.S.
Internaţional / 7 iunie

UE caută să îşi protejeze interesele contra ţărilor coercitive economic

Parlamentul European şi Consiliul UE au ajuns marţi la un acord politic final cu privire la un nou instrument care să permită UE să răspundă la coerciţia economică şi să-şi apere interesele pe scena globală, anunta "eubusiness.com" (coerciţia economică consta in utilizarea necorespunzătoare a puterii economice pentru a sili pe cineva să facă ceva impotriva vointei sale).

De obicei, in optica occidentala, acuzatia de coercitie economica este asociata Chinei si regimurilor similare ei, astfel ca tensiunile economice de pe scena globala cresc, insotindu-le pe cele din domeniul politic si militar.

Instrumentul Anti-Coerciţie (ACI) este conceput în primul rând pentru a acţiona ca un mijloc de descurajare împotriva oricărei potenţiale coerciţii economice. Dacă totuşi are loc, ACI oferă o structură pentru a determina ţara terţă să înceteze măsurile coercitive, prin dialog şi implicare.

Dacă implicarea eşuează, acesta oferă UE acces la o gamă largă de contramăsuri posibile împotriva unei ţări coercitive. Acestea includ impunerea de tarife, restricţii privind comerţul cu servicii şi restricţii privind accesul la investiţii străine directe sau achiziţii publice.

Acordul încheiat ieri include un cadru juridic prin care UE poate solicita ca ţara terţă să repare prejudiciul cauzat de coerciţia sa economică. De asemenea, acesta acoperă modalităţile de luare a deciziilor, în special rolul Consiliului în determinarea dacă UE sau un stat membru este ţinta coerciţiei economice, precum şi termenele limită pentru acţiunea UE în cadrul instrumentului.

Parlamentul European şi Consiliul trebuie acum să finalizeze procedurile de aprobare a noii reguli înainte ca aceasta să poată intra în vigoare. Intrarea în vigoare se aşteaptă să aibă loc în toamna acestui an.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. După ce distrug lanțurile comerciale și de aprovizionare cu "sancțiuni deștepte",

    vin cu idei "trăznite" neaplicabile,

    ce politicieni de toată jena 

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb