UE coordonează ajutorul de urgenţă pentru Kiev şi se pregăteşte să sprijine ţările vecine

UE coordonează ajutorul de urgenţă pentru Kiev şi se pregăteşte să sprijine ţările vecine

G.B
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 25 februarie

UE coordonează ajutorul de urgenţă pentru Kiev şi se pregăteşte să sprijine ţările vecine

UE-EFE(prin Agerpres)-25 februarie 2022: Comisia Europeană coordonează ajutorul de urgenţă oferit de ţările UE Ucrainei şi este pregătită să ajute statele membre de la graniţă să-i primească pe ucrainenii care fug din ţara lor din cauza invaziei ruseşti, a anunţat astăzi executivul Uniunii Europene.

În urma solicitării guvernului de la Kiev de asistenţă în domeniul protecţiei civile, Bruxelles-ul direcţionează provizii suplimentare de articole de îngrijire medicală, precum truse de prim ajutor, îmbrăcăminte de protecţie, dezinfectanţi, precum şi corturi, echipamente de stingere a incendiilor, generatoare de energie şi pompe de apă, a precizat executivul UE într-un comunicat.

Acest sprijin acordat Ucrainei prin intermediul mecanismului de protecţie civilă al UE include oferte din partea Sloveniei, României, Franţei, Irlandei, Austriei, deja făcute săptămâna trecută, precum şi asistenţă suplimentară din partea Croaţiei, Germaniei, Italiei, Lituaniei, Spaniei, Danemarcei şi Suediei, inclusiv peste două milioane de articole de primă necesitate.

În paralel, comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic, a discutat cu miniştrii din România, Polonia, Ungaria şi Republica Moldova despre modul în care UE le poate ajuta în ceea ce priveşte protecţia ucrainenilor care fug din ţara lor. De asemenea, Republica Moldova a solicitat asistenţă prin intermediul mecanismului de protecţie civilă.

Miniştrii de interne din UE vor avea o reuniune de urgenţă la sfârşitul acestei săptămâni pentru a discuta chestiuni legate de invazia Rusiei în Ucraina, a anunţat vineri ministrul francez de interne, Gerald Darmanin, printre acestea fiind de aşteptat să fie abordat acest flux migrator excepţional.

Republica Moldova a activat joi seara Mecanismul de Protecţie Civilă al UE, solicitând asistenţă în gestionarea fluxurilor de migraţie.

''Solidaritatea nu a contat niciodată mai mult, iar acum este momentul să ne arătăm sprijinul pentru Ucraina", a spus Lenarcic.

Politicianul sloven a adăugat că echipele sale "lucrează 24 de ore din 24, 7 zile din 7, în strânsă cooperare cu ţările vecine pentru a le ajuta să ofere protecţie ucrainenilor forţaţi să fugă din ţara lor".

Centrul de coordonare a răspunsurilor de urgenţă al UE este în contact permanent cu autorităţile ucrainene şi cu ţările vecine pentru a canaliza asistenţa suplimentară, a declarat Comisia Europeană.

Conform estimărilor acesteia, invazia ar putea duce la fuga a până la un milion de persoane către ţările din estul Uniunii Europene, inclusiv Polonia, Ungaria, România şi Slovacia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9480
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0712
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1139
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6665
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro