Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

UE: Grecia, în grafic cu realizarea ţintelor fiscale

V.R.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză /

Grecia este în grafic cu realizarea ţintelor fiscale pe anul în curs, stabilite cu creditorii săi din zona euro, afirmă vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, adăugând că Atena va realiza şi obiectivul de excedent bugetar primar prevăzut pentru 2017.

Grecia se finanţează din zona euro, prin pachetul de salvare obţinut în 2015, iar acum trebuie să demonstreze că implementează reformele pe care le-a promis în schimbul banilor.

Dombrovskis a menţionat: "Aş spune că Grecia este în grafic. În ce priveşte evoluţia fiscală a ţării, aceas-ta îşi va realiza ţintele fiscale pentru anul în curs, iar pregătirile pentru bugetul pe 2017 arată că va fi atinsă o ţintă de excedent primar de 1,75% din PIB, conform Memorandumului de Înţelegere".

La finele lunii trecute, Mecanis-mul European de Stabilitate (ESM), fondul de salvare al zonei euro, a eliberat o tranşă de 2,8 miliarde de euro către Grecia, în urma unui angajament în acest sens luat de miniştrii de finanţe din uniunea monetară în octombrie.

Din această tranşă, 1,1 miliarde de euro au ca destinaţie serviciul datoriei, iar 1,7 miliarde de euro - compensarea arieratelor.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS