Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

UE militează pentru o migraţie "mai umană"

Ziarul BURSA #Internaţional /

Uniunea Europeană încă nu a rezolvat problema migraţiei, în lipsa unui consens în rândul ţărilor membre. Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Dunja Mijatovic, le-a adresat un apel miniştrilor de interne şi ai justiţiei din statele membre ale Uniunii Europene să adopte politici în materie de migraţie "mai umane şi care respectă drepturile omului".

Dunja Mijatovic a salutat eforturile de creare a unui sistem temporar pentru relocarea migranţilor salvaţi pe mare, destinat să pună capăt impasurilor prelungite din ultimul an legate de soarta navelor de salvare în Mediterana. Un proiect de acord pe acest subiect se află pe agenda reuniunii de două zile a miniştrilor europeni de interne şi ai justiţiei, care începe luni la Luxemburg. Detaliile proiectului de acord, convenit luna trecută între Franţa, Germania, Italia şi Malta, nu au fost făcute publice deocamdată. Dunja Mijatovic a atras însă atenţia că statele UE nu ar trebui să intensifice politici prin care migranţii să fie returnaţi în locuri unde se pot confrunta cu încălcări grave ale drepturilor omului, cum este cazul Libiei, stat devastat de un război civil. Uniunea Europeană sprijină Garda de coastă libiană, care interceptează refugiaţi străini şi de obicei îi returnează spre centre de detenţie, unde, potrivit ONU, aceştia sunt victime ale torturii, muncii forţate, abuzurilor sexuale şi traficului de persoane.

"Astăzi, statele membre au o şansă să prevină alte consecinţe dezastruoase pentru drepturile omului şi de ordin umanitar, suspendând orice activităţi de cooperare cu autorităţile libiene care au un impact asupra interceptărilor pe mare şi rezultă în returnări către Libia, până când vor fi în vigoare garanţii clare privind respectarea deplină a drepturilor omului", a declarat comisarul Consiliului Europei. Uniunea Europeană ar trebui de asemenea să consolideze capacităţile de căutare şi salvare şi să coopereze constructiv cu organizaţii neguvernamentale, a mai arătat Dunja Mijatovic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

23 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1145
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5485
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3849
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.5738

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie