Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

UE militează pentru o migraţie "mai umană"

Ziarul BURSA #Internaţional /

Uniunea Europeană încă nu a rezolvat problema migraţiei, în lipsa unui consens în rândul ţărilor membre. Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Dunja Mijatovic, le-a adresat un apel miniştrilor de interne şi ai justiţiei din statele membre ale Uniunii Europene să adopte politici în materie de migraţie "mai umane şi care respectă drepturile omului".

Dunja Mijatovic a salutat eforturile de creare a unui sistem temporar pentru relocarea migranţilor salvaţi pe mare, destinat să pună capăt impasurilor prelungite din ultimul an legate de soarta navelor de salvare în Mediterana. Un proiect de acord pe acest subiect se află pe agenda reuniunii de două zile a miniştrilor europeni de interne şi ai justiţiei, care începe luni la Luxemburg. Detaliile proiectului de acord, convenit luna trecută între Franţa, Germania, Italia şi Malta, nu au fost făcute publice deocamdată. Dunja Mijatovic a atras însă atenţia că statele UE nu ar trebui să intensifice politici prin care migranţii să fie returnaţi în locuri unde se pot confrunta cu încălcări grave ale drepturilor omului, cum este cazul Libiei, stat devastat de un război civil. Uniunea Europeană sprijină Garda de coastă libiană, care interceptează refugiaţi străini şi de obicei îi returnează spre centre de detenţie, unde, potrivit ONU, aceştia sunt victime ale torturii, muncii forţate, abuzurilor sexuale şi traficului de persoane.

"Astăzi, statele membre au o şansă să prevină alte consecinţe dezastruoase pentru drepturile omului şi de ordin umanitar, suspendând orice activităţi de cooperare cu autorităţile libiene care au un impact asupra interceptărilor pe mare şi rezultă în returnări către Libia, până când vor fi în vigoare garanţii clare privind respectarea deplină a drepturilor omului", a declarat comisarul Consiliului Europei. Uniunea Europeană ar trebui de asemenea să consolideze capacităţile de căutare şi salvare şi să coopereze constructiv cu organizaţii neguvernamentale, a mai arătat Dunja Mijatovic.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS