UE prezintă obiectivele în materie de rezilienţă în caz de dezastre

G.D.
Politică / 8 februarie

UE prezintă obiectivele în materie de rezilienţă în caz de dezastre

Astăzi, 8 februarie, Comisia Europeană a adoptat o recomandare şi o comunicare menite să stabilească obiective comune de stimulare a rezilienţei în faţa dezastrelor în domeniul protecţiei civile, conform unui comunicat al Comisiei Europene.

Potrivit sursei citate, este vorba de modalităţi prin care ţările europene să fie mai bine pregătite pentru a face faţă pericolelor naturale, cum ar fi cutremurele, inundaţiile şi incendiile forestiere. Având în vedere evoluţia rapidă a profilului riscurilor, obiectivele europene în materie de rezilienţă la dezastre urmăresc să îmbunătăţească capacitatea UE, a statelor sale membre şi a statelor sale participante la mecanismul de protecţie civilă al UE de a anticipa şi de a face faţă efectelor viitoarelor dezastre şi situaţii de urgenţă majore. În acest scop şi în strânsă cooperare cu statele membre, Comisia Europeană a identificat cinci obiective care trebuie urmărite în mod colectiv.

Cele cinci obiective europene în materie de rezilienţă la dezastre sunt:

1.Anticipare - îmbunătăţirea evaluării şi anticipării riscurilor şi a planificării managementului riscurilor de dezastre. Având în vedere complexitatea şi interdependenţa riscurilor cu care se confruntă UE, este important să se identifice vulnerabilităţile din sectoarele critice şi să se anticipeze pericolele şi ameninţările.

2.Pregătire - sporirea nivelului de conştientizare a riscurilor şi a gradului de pregătire al populaţiei. Sporirea gradului de conştientizare cu privire la riscuri şi a gradului de pregătire a populaţiei contribuie la reducerea impactului dezastrelor.

3.Alertare - îmbunătăţirea sistemelor de alertă timpurie. Consolidarea sistemelor de alertă timpurie asigură faptul că mesajele de avertizare lansate de la nivel naţional, regional şi local ajung la timp la persoanele potrivite.

4.Răspuns - consolidarea capacităţii de răspuns a mecanismului de protecţie civilă al Uniunii. Prin consolidarea capacităţii de răspuns a mecanismului de protecţie civilă al UE, Uniunea poate oferi mai mult ajutor pentru acoperirea lacunelor critice şi pentru prevenirea deteriorării situaţiei atunci când capacitatea unei ţări este depăşită.

5.Securitate - asigurarea unui sistem solid de protecţie civilă. Sistemele de protecţie civilă trebuie să rămână operaţionale 24 de ore din 24, 7 zile din 7, în timpul dezastrelor şi după, atunci când este cea mai mare nevoie de ele. Actualizarea planurilor şi a procedurilor de asigurare a continuităţii activităţii şi asigurarea coordonării şi a schimbului de informaţii între sectoare, inclusiv cu furnizorii de infrastructură critică, vor contribui la funcţionarea sistemelor de protecţie în orice moment.

Pentru a demara punerea în aplicare a acestor obiective, Comisia Europeană lansează cinci iniţiative emblematice, câte una pentru fiecare obiectiv. De exemplu, o iniţiativă emblematică va fi lansarea preparEU, un program paneuropean de sensibilizare a cetăţenilor europeni cu privire la rezilienţa în faţa dezastrelor, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

23 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9214
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5250
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9374
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5631
Gram de aur (XAU)Gram de aur287.9955

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro