"UFJ Holdings" şi "Mitsubishi Tokyo" vor să dea naştere celui mai mare grup bancar din lume

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 iulie 2004

Banca niponă "UFJ Holdings" intenţionează să fuzioneze cu "Mitsubishi Tokyo Financial Group", operaţiune în urma căreia ar rezulta cel mai mare grup bancar din lume. "Conducerea UFJ a decis să ceară oficialilor «Mitsubishi Tokyo» să se gîndească la această fuziune", afirmă Naoki Hirokawa, purtătorul de cuvînt al "UFJ Holdings".

Grupul rezultat din posibila fuziune a celor două instituţii creditoare ar avea active de peste 1.700 miliarde de dolari, astfel că ar detrona actualul lider al sectorului bancar mondial, "Citigroup" din Statele Unite, care dispune de active de peste 1.300 miliarde de dolari.

"Mitsubishi Tokyo" este a doua bancă niponă şi a realizat un profit record, de 561 miliarde de yeni (5,15 miliarde de dolari), în exerciţiul fiscal 2003/2004, încheiat la 31 martie. UFJ este a patra bancă din Japonia şi a raportat pierderi de 402,8 miliarde de yeni (3,7 miliarde de dolari) pentru perioada amintită. UFJ a decis să lanseze negocierile de fuziune cu "Mitsubishi Tokyo", întrucît urmăreşte ca, prin această operaţiune, să-şi reducă datoriile şi să-şi consolideze rentabilitatea. "Mitsubishi Tokyo" este o bancă puternică în sectorul instituţional, în special în Tokyo, în timp ce UFJ este foarte prezentă în activităţile de retail din regiunile Tokai şi Kansai, din centrul şi vestul Japoniei.

Acţiunile UFJ şi "Mitsubishi Tokyo" au fost oprite ieri de la tranzacţionare, datorită cererilor foarte mari de pe piaţă.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

01 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9148
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5152
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9264
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5638
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.6982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro