Ufuk Tandoğan se retrage de la conducerea Garanti BBVA Romania

E.O.
Companii / 19 ianuarie

Ufuk Tandoğan

Ufuk Tandoğan

Ufuk Tandoğan pleacă de la conducerea Garanti BBVA Romania, după cum ne-au informat reprezentanţii băncii.

Aceştia subliniază că, după o carieră de peste 35 de ani în grupul Garanti BBVA, Ufuk Tandoğan se va retrage în câteva luni din funcţiile ocupate în cadrul Garanti BBVA Romania. În timpul mandatului de opt ani la conducerea Garanti BBVA România, activele băncii la nivel local au crescut în mod constant, cu aproape 50%, ajungând la 2,2 miliarde euro, ne-a transmis banca. Aceasta şi-a îmbunătăţit cota de piaţă, a înregistrat o creştere organică şi şi-a consolidat poziţia în sector. În prezent, Garanti BBVA România a zecea instituţie financiară, ca mărime, din piaţa noastră.

Sursele citate ne-au precizat: "Din 2012, când Ufuk Tandoğan a fost numit în funcţie, banca şi-a dezvoltat semnificativ portofoliul de credite, crescând cu 50% (de aproape trei ori mai mai mult decât media pieţei), ajungând la 1,5 miliarde euro, şi şi-a majorat depozitele cu peste 400% (de aproape patru ori mai mult decât media pieţei), depăşind 1,7 miliarde euro. Banca ocupă a cincea poziţie pe piaţă ca furnizor de sisteme de plată, atât în ceea ce priveşte portofoliul de carduri de credit (care a crescut cu 50% în 8 ani), cât şi reţeaua de POS-uri (care a crescut cu 90% în 8 ani). Garanti BBVA este, în prezent, a şasea bancă din România în ceea ce priveşte penetrarea digitală.

Pe durata mandatului de opt ani al lui Ufuk Tandoğan, banca a înregistrat o creştere constantă şi sustenabilă a profitabilităţii, ce a condus la dublarea solvabilităţii, de la 12,5%, la 24%. Totodată, în aceeaşi perioadă, calitatea activelor s-a îmbunătăţit, rata creditelor neperformante ajungând la 3,5% (de la 16.5%), actualmente sub media pieţei. Toţi indicatorii prudenţiali, inclusiv lichiditatea, solvabilitatea, riscul de piaţă, riscul de dobândă şi riscul de credit, sunt aliniaţi la standardele impuse de Autoritatea Bancară Europeană".

Prezentă în România din 1998, Garanti BBVA România este deţinută de Garanti BBVA Turcia, a doua cea mai mare bancă privată din Turcia, lider în toate liniile de business şi cu peste 17 milioane de clienţi. Acţionarul majoritar al Garanti BBVA Turcia este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

05 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0924
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4065
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6478
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.0612

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro