Abonament gratuit

UGIR cere măsuri imediate şi proporţionale situaţiei şi riscului pentru economia româniei

M.I.
Companii /

UGIR cere măsuri imediate şi proporţionale situaţiei şi riscului pentru economia româniei

Uniunea Generală a Industriaşilor din România (UGIR) a transmis, luni, un mesaj preşedintelui Klaus Iohannis, premierului Ludovic Orban, ministrului Finanţelor şi ministrului Economiei în care afirmă că propunerile de măsuri promovate, până în acest moment, cu privire la economia ţării noastre, sunt cel puţin timide şi lipsite de amploarea de care este nevoie.

"Nu este nici momentul potrivit, nici cazul, ca Autorităţile Statului nostru să fie creative cu privire la măsurile ce se impun a fi adoptate. Această tergiversare a luării unor decizii şi măsuri ferme induce o stare de incertitudine şi nu este benefică şi nici încurajatoare pentru societatea noastră: nici pentru întreprinzători, nici pentru investitori, nici pentru salariaţi. O situaţie excepţională, cum este cea în care a intrat economia noastră acum, cere adoptarea unor soluţii excepţionale. Nepublicarea Hotărârilor de Guvern din şedinţa din data de 18.03.2020 în Monitorul Oficial adânceşte incertitudinea şi invariabil conduce la adâncirea crizei. Operaţionalizarea măsurilor, oricare ar fi ele, presupune la rândul său un timp minim necesar. Pentru toate companiile şi întreprinzătorii din România acest timp este deja un lux pe care nu ni-l permitem.", a precizat UGIR.

În acest context, UGIR cere autorităţilor Statului Român să preia soluţiile legislative din Germania şi Franţa, sau alte state membre U.E. în privinţa relaţiilor de muncă şi scutirilor/înlesnirilor oferite angajatorilor si, indirect, angajaţilor; să contracteze unele credite de la BERD, BCE care să acopere măsurile ferme asumate de Autorităţi şi să rechiziţioneze resursele naturale necesare acoperirii garanţiilor pentru credite luate de stat în scopul salvării economiei. Rechiziţionarea resurselor naturale va fi făcută pentru perioada de timp necesară să acopere rambursarea acestor credite.

Str.Cristian Popişteanu nr.2-4, Cod 010024, Sector 1, Bucureşti, România Telefon +40-21-311.79.68, Fax +40-21-312.00.59

e-mail: ugir@ugir.ro, presedinte@ugir.ro, www.ugir.ro

Potrivit reprezentanţilor uniunii, măsurile prioritare sunt adaptarea Codului Muncii cu privire la clarificarea condiţiilor de muncă flexibilă, pentru a creşte şansele de păstrare a locurilor de muncă fixe ale angajaţilor, dar şi pentru a flexibiliza angajarea temporară. Telemunca, munca la domiciliu, munca cu program flexibil/ decalat/ temporar trebuie să devină aplicabile.

De asemenea, utilizarea sumelor/instrumentelor de garantare puse la dispoziţia statelor membre de către Comisia Europeană (prin CE, BEI, BERD, BCE), realocarea sumelor necheltuite din fondurile europene către apeluri de proiecte cu aprobare rapidă, de valoare medie (200 mii - 1 milion euro), care să fie disponibile pentru angajatorii ce doresc să facă investiţii care să securizeze locurile de muncă, indiferent de domeniul de activitate dar şi lansarea de investiţii publice, în special cele ce presupun lucrări de construcţii, inclusiv prin accesarea de fonduri europene pentru finanţarea acestora (discuţii rapide cu Comisia Europeană privind procedura de realocare a fondurilor încă necheltuite).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
ADAMA
elco

Curs valutar BNR

23 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1013
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5070
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4820
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.1113

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Topul firmelor din Bucuresti 2020
Legal Accelerators
Forumul padurilor

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie