Ultima ofertă Fidelis intră luni la tranzacţionare la BVB

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 24 iunie

Ultima ofertă Fidelis intră luni la tranzacţionare la BVB

Subscrierile s-au ridicat la 1,44 miliarde de lei, sub cele ale ofertei din primăvară

Ultima ofertă de titluri de stat Fidelis intră luni la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), conform unui anunţ al operatorului pieţei noastre de capital.

Oferta include patru emisiuni, două în lei şi două în euro, în valoare totală de circa 1,44 miliarde de lei. În perioada de subscriere, ce a durat între 6 şi 21 iunie, cele mai căutate au fost titlurile în lei, cu maturitatea de un an şi dobânda de 7,2%, ce au cumulat subscrieri de 748,5 milioane de lei. Pentru cele în lei cu maturitatea de trei ani şi dobânda de 7,8%, valoarea subscrisă s-a ridicat la 179,1 milioane de lei.

În cazul tranşei în euro cu scadenţa în 2023 şi dobânda de 1,4% pe an, ordinele de cumpărare au fost în valoare de 38,5 milioane de euro, în timp ce pentru cele în moneda unică europeană cu scadenţa în 2024 şi dobânda de 2,3%, subscrierile s-au ridicat la 65,4 milioane de euro.

Titlurile se vor tranzacţiona prin Piaţa Reglementată a BVB sub simbolurile bursiere R2306A, R2506A, R2306AE şi R2406AE.

Prin operaţiunea trecută, ce s-a derulat în luna martie şi a fost listată la Bursa de Valori Bucureşti la începutul lui aprilie, Ministerul Finanţelor a strâns de la populaţie aproape două miliarde de lei.

Valoarea nominală a unui titlu este de 100 de lei, respectiv 100 de euro, iar veniturile obţinute, atât din dobânzi, cât şi din câştigurile de capital sunt neimpozabile.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Aspiratorul de la stat cauta cu disperare banii poporului. Doamne fereste daca vine razboiul si la noi, vor nationaliza totul ptr "salvarea tarii". Nimic nu se mai poate recupera niciodata. Nu spun nimic despre asta, nici macar acum cand arde ceaunul pe foc !

    1. definiție clasica pentru 'un român'!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

16 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0705
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7936
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.0848

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro