UMF din Cluj-Napoca organizează un nou maraton al vaccinări

G.B
Miscellanea / 03 iunie

UMF din Cluj-Napoca organizează un nou maraton al vaccinări

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca organizează un nou maraton al vaccinări, în perioada 4-7 iunie, care este destinat atât pentru rapelul celor care au făcut prima doză, cât şi celor care doresc să se vaccineze cu prima doză, precum şi copiilor de peste 12 ani, potrivit Agerpres.

"În 4-7 iunie, locuitorii din Cluj-Napoca, dar şi cei din alte localităţi, precum şi cetăţenii străini, care s-au vaccinat, în perioada 14-17 mai, cu prima doză a serului Pfizer-BioNTech, vor primi rapelul în cadrul centrului de vaccinare care va fi amenajat la Sala Polivalentă BT Arena. În cadrul evenimentului, se va putea administra şi prima doză de vaccin pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani. Pentru rapel, aceştia vor trebui să se adreseze altor centre de vaccinare în care se administrează vaccinul Pfizer-BioNTech", se arată într-un comunicat transmis de UMF Cluj.

Potrivit sursei citate, la Sala Polivalentă BT Arena vor fi amenajate 10 de cabinete de vaccinare, ce vor asigura un flux continuu, non-stop, pentru persoanele care vor veni să se vaccineze, începând de mâine, 4 iunie, ora 16:00 şi până luni, 7 iunie, ora 08:00.

"Nici de această dată nu este necesară programarea, cei interesaţi trebuie să se prezinte la centrul de vaccinare doar cu actul de identitate. Pentru că vaccinul Pfizer-BioNTech a primit recent aprobarea să fie administrat şi copiilor cu vârsta de peste 12 ani, minorii pot veni la Maratonul Vaccinării - Împreună pentru Cluj! însoţiţi de un părinte sau de tutorele legal, care va trebui să îşi exprime consimţământul", se mai arată în comunicat.

Peste 350 de voluntari - medici, rezidenţi şi asistenţi din spitalele universitare clujene, precum şi cadre didactice şi studenţi ai UMF "Iuliu Haţieganu" - s-au oferit să participe la maratonul vaccinării.

Rectorul UMF Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Dana Buzoianu a declarat:"Prima ediţie a Maratonului Vaccinării s-a desfăşurat în condiţii excelente şi fără niciun efect secundar sever la cele aproape 4000 de persoane vaccinate şi suntem convinşi că, şi de această dată, evenimentul va avea rezultate foarte bune. Deja putem observa efectele vaccinării şi trebuie să continuăm să mergem pe acest drum, să încurajăm populaţia să se vaccineze. Chiar dacă avem mai puţine restricţii, să nu uităm că pericolul nu a trecut şi trebuie să fim în continuare prevăzători. Întreaga comunitate academică a universităţii noastre s-a implicat în acest demers şi le sunt recunoscătoare tuturor pentru eforturile depuse şi încrederea pe care au transmis-o celor care au venit să se vaccineze. Este de datoria noastră, în calitate de profesionişti şi viitori profesionişti în domeniul sănătăţii, să sprijinim comunitatea în aceste vremuri complicate. Vă aşteptăm din nou la Maratonul Vaccinării, cu speranţa de mai bine şi cu încrederea că împreună vom învinge pandemia!"

"Maratonul Vaccinării - Împreună pentru Cluj!" este organizat de UMF Cluj-Napoca, în parteneriat cu Instituţia Prefectului Cluj, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Direcţia de Sănătate Publică Cluj, Colegiul Medicilor Cluj, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România - filiala Cluj şi spitalele universitare din Cluj-Napoca.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9198
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7754
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.1200

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro