Un antreprenor român de 24 de ani a obţinut 0,5 milioane de dolari de la YCombinator pentru dezvoltarea unei platforme care ajută gratuit liceenii pentru pregătirea de Bacalaureat

R.S.
Miscellanea / 28 mai

Codruţ Lemeni, CEO şi cofondator al Educato AI.

Codruţ Lemeni, CEO şi cofondator al Educato AI.

Codruţ Lemeni, un tânăr de 24 de ani, a obţinut în martie anul acesta 0,5 miioane de dolari din partea YCombinator, un program prestigios din Silicon Valley care a lansat giganţi tehnologici precum Airbnb, Reddit şi Dropbox, pentru a dezvolta Educato AI , o platformă care oferă elevilor de liceu pregătire gratuită şi interactivă pentru examene, în special pentru Bacalaureat, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, platforma a fost lansată în aprilie anul acesta de Codruţ Lemeni alături de Felix Gabler şi Pierre-Louis Monnot. Educato AI a înregistrat peste 800 de elevi de liceu în faza beta de la lansare, iar din această săptămână platforma permite şi accesul general.

În 2020 Codruţ Lemeni a lansat proiectul "VreauLa", acesta ajutând peste 25.000 de elevi să se pregătească gratuit pentru admiterea la universitate şi pentru care a primit premiul Forbes 30 sub 30. De atunci, a lucrat împreună cu cofondatorii Educato AI, Felix Gabler şi Pierre-Louis Monnot, la compania americană de tehnologie Palantir, unde împreună şi-au perfecţionat abilităţile pentru a avea un impact mai mare asupra accesibilităţii educaţiei.

Peste 2.000 de întrebări unice

"Am lansat Educato AI într-un moment în care elevii au nevoie de resurse complete şi accesibile pentru a excela în studiile lor. Misiunea noastră este să sprijinim elevii de liceu oferindu-le instrumente educaţionale de top la un preţ accesibil," a declarat Codruţ Lemeni, CEO şi

cofondator al Educato AI.

Utilizatorii înregistraţi pot accesa peste 2.000 de întrebări unice pentru materii precum Literatura Română, Matematică, Fizică şi Istorie. Feedbackul este instantaneu.

În prezent echipa Educato este în căutare de voluntari pentru a creşte conţinutul platformei şi pentru alte materii precum Logică, Filozofie, Chimie şi Biologie. Profesorii pot trimite conţinut pe adresa contact@educato.ai.

De asemenea, platforma le permite elevilor să participe la simulări cronometrate ale examenului de Bacalaureat, ei având unde se pot compara cu colegii lor. Alte 1.000 de seturi de exerciţii, acum în faza de verificare, vor fi adăugate în săptămânile următoare. Aceste exerciţii se bazează pe formatele examenelor de bacalaureat din anii anteriori, se menţionează în comunicat.

Platforma conţine un evaluator AI pentru eseuri

Deşi platforma şi toate întrebările sunt gratuite pentru elevi, Educato AI a dezvoltat, de asemenea, un evaluator AI pentru eseuri pentru care accesul costa 15 lei pe săptămână.

Acest instrument avansat oferă feedback instantaneu şi detaliat asupra eseurilor elevilor, asigurându-se că toţi elevii primesc îndrumări de înaltă calitate, chiar dacă nu îşi pot permite un profesor privat. Evaluatorul AI pentru eseuri analizează structura, gramatica, coerenţa şi argumentarea, ajutându-i pe elevi să-şi îmbunătăţească abilităţile de scriere şi să se pregătească eficient pentru componentele de eseu ale examenelor lor.

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6576
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2114
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9174
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.5083

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb