Crypto

Un cont de Twitter afiliat lui Khamenei cheamă la răzbunarea asasinării lui Soleimani şi îl ameninţă pe Trump

J.P.
Internaţional / 22 ianuarie

Un cont de Twitter afiliat lui Khamenei cheamă la răzbunarea asasinării lui Soleimani şi îl ameninţă pe Trump

Un Donald Trump jucând golf sub umbra ameninţătoare a unei aeronave: un cont de Twitter având legătură cu ghidul suprem al Iranului publică un apel la răzbunare pentru asasinarea generalului Qassem Soleimani şi pare să-l vizeze pe cel care a comandat atacul, fostul preşedinte american, informează AFP, citat de Agerpres.

"Răzbunarea este inevitabilă. Ucigaşul lui Soleimani şi cel care a ordonat asasinatul trebuie să fie ţinta unei răzbunări", se spune în mesajul în persană publicat joi cu puţin timp înainte de miezul nopţii de @khamenei_site, cont al ayatollahului Ali Khamenei pe un site de internet.

Aceste declaraţii, făcute şi în trecut de Khamenei, sunt însoţite de un fotomontaj în care Donald Trump poate fi văzut jucând golf pe un teren la malul mării survolat de o aeronavă în formă triunghiulară din care se vede doar umbra proiectată pe terenul verde.

Arhitect al strategiei de influenţă regională a Iranului, generalul Qassem Soleimani era şeful Forţelor Qods, însărcinate cu operaţiunile externe ale Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice. El a fost ucis pe 3 ianuarie 2020 la Bagdad într-un atac cu dronă american ordonat de Donald Trump. Acesta din urmă a părăsit Casa Albă miercuri, predând mandatul de preşedinte succesorului său Joe Biden, şi s-a retras la vastul său domeniu Mar-a-Lago din Florida, în sud-estul SUA, unde are amenajat şi un uriaş teren de golf.

Ghidul Suprem al Iranului a promis şi a reiterat că moartea lui Soleimani va fi răzbunată. Pe data de 1 ianuarie, în timpul unei ceremonii în memoria generalului, şeful Autorităţii judiciare iraniene, Ebrahim Raissi, a declarat că asasinii "nu vor fi în siguranţă nicăieri pe acest pământ". "Să nu credeţi că cineva ca preşedintele Americii, care apare ca un asasin sau care a ordonat un asasinat, poate scăpa (...). Niciodată", a spus el.

"Răzbunarea poate avea loc în orice moment", afirmă contul de Twitter afiliat site-ului lui Khamenei.

Pe data de 9 ianuarie, Twitter a suprimat un mesaj publicat pe unul dintre conturile de Twitter ale lui Khamenei ce interzicea importul de vaccinuri anti-COVID-19 fabricate în SUA sau în Regatul Unit, pe motiv că în cele două ţări nu se poate avea încredere. Reţeaua socială a apreciat că acest tweet încalcă "politica (Twitter) privind informaţiile false despre COVID-19".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Super protecție cyber pentru echipamente de business
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

01 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0456
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4299
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6469
Gram de aur (XAU)Gram de aur227.1710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro