Un deputat UUR propune majorarea valorii sumei neimpozitabile

A.F.
Politică / 17 aprilie

Un deputat UUR propune majorarea valorii sumei neimpozitabile

Deputatul UUR (minorităţi) Nicolae-Miroslav Petreţchi a depus un proiect la Senat pentru completarea art. 110 alin (4) din legea 227/2015 privind Codul Fiscal. Iniţiativă legislativă propune dublarea valorii sumei neimpozabile de 600 lei, obţinute din premii, pentru participarea la olimpiade şi concursuri şcolare şi universitare, conform News.ro.

"Participarea elevilor/studenţilor la concursurile şcolare şi extraşcolare reprezintă unul dintre dezideratele sistemului educaţional, însă, pentru a-i motiva, e nevoie de multiple mecanisme eficiente, care să faciliteze parcursul tinerilor, un rol esenţial în formarea şi desăvârşirea elevului avându-l şi cadrele didactice coordonatoare. În momentul de faţă, articolului 110, alin. (4), lit. a), din Legea 227/2015, prevede un plafon stabilit la 600 lei, peste care toate premiile obţinute de contribuabili sunt impozabile. În forma actuală, acest articol are efecte şi asupra premiilor obţinute de elevi şi studenţi în cadrul competiţiilor şcolare şi extraşcolare, fie că vorbim despre olimpiade şi/sau concursuri educaţionale", arată iniţiatorul, în expunerea de motive a proiectului de lege.

Astfel, reprezentantul ucrainenilor în Parlamentul României consideră că este necesară actualizarea "prevederilor articolului 110, alin. (4), atât prin diferenţierea prevederilor legate de alte premii obţinute la concursurile şcolare/extraşcolare de celelalte premii, cât şi prin majorarea plafonului neimpozabil pentru premiile obţinute de elevi, studenţi şi cadrele didactice coordonatoare, ca urmare a participării lor la competiţii şcolare/extraşcolare, de la 600 lei la 1200 lei".

"Consider că această modificare va facilita creşterea valorii premiilor oferite de organizatorii concursurilor şcolare şi extraşcolare şi ar reprezenta, în acelaşi timp, o motivare suplimentară pentru elevi, studenţi şi cadrele didactice coordonatoare", mai argumentează Nicolae-Miroslav Petreţchi în expunerea de motive la propunerea legislativă.

Iniţiativa legislativă este depusă la Senat, prim for sesizat, iar Camera Deputaţilor este decizională.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb