Un mare concert va avea loc la castelul Windsor la încoronarea Regelui Charles III

G.D.
Internaţional / 22 ianuarie

Un mare concert va avea loc la castelul Windsor la încoronarea Regelui Charles III

Palatul Buckingham a început să dezvăluie, ieri, programul celor trei zile de festivităţi cu ocazia încoronării regelui Charles III: după ceremonia din 6 mai de la Westminster Abbey va avea loc un concert cu o pleiadă de vedete, un "mare prânz naţional" şi iniţiative de promovare a voluntariatului, transmite News.ro.

Încoronarea lui Charles, în vârstă de 74 de ani, va avea loc la opt luni de la moartea Reginei Elizabeth II, care a murit la 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani. Palatul Buckingham vrea să facă din "acest eveniment istoric" un moment de sărbătoare, care oferă "oportunitatea oamenilor de a se reuni".

Ultima încoronare, cea a Elizabethh II, datează din 2 iunie 1953. Pentru prima dată, ceremonia, grandioasă, fusese difuzată la televizor şi urmărită de 27 de milioane de britanici. A durat mai bine de trei ore, în faţa a 8.251 de oaspeţi. Au fost reprezentate oficial 129 de naţiuni şi teritorii.

Ceremonia de încoronare a lui Charles III va avea loc în dimineaţa zilei de 6 mai, la Westminster Abbey, ca şi încoronările anterioare ale monarhilor britanici din ultimii 900 de ani. Aceasta va fi condusă, aşa cum spune tradiţia, de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, liderul spiritual al Bisericii Anglicane.

"Încoronarea este o slujbă religioasă solemnă, precum şi un prilej de sărbătoare şi spectacol", a anunţat Buckingham Palace. Ceremonia "va fi orientată spre viitor, în timp ce va fi plină de tradiţie". Soţia lui Charles, Camilla, va fi şi ea încoronată.

Charles III şi Camilla vor ajunge la Westminster de la Palatul Buckingham într-o procesiune numită "Procesiunea Regelui". După ceremonie, aceştia se vor întoarce la Buckingham în cadrul "Procesiunii de încoronare", pentru care li se vor alătura şi alţi membri ai Familiei Regale. Pentru a încheia această primă zi, regele şi regina consoartă, însoţiţi de membri ai familiei regale, vor apărea pe balconul de la Buckingham Palace, pentru a saluta mulţimea.

A doua zi va avea loc un concert la Castelul Windsor, vestul Londrei, cu "staruri muzicale internaţionale şi vedete contemporane". Concertul va fi difuzat pe BBC. Buckingham nu a menţionat însă numele artiştilor care vor evolua pe scenă. În public vor fi şi voluntari de la organizaţii caritabile susţinute de Charles şi Camilla. Un "cor de încoronare" va susţine şi un concert, cu cântăreţi din corurile de refugiaţi, serviciul de sănătate publică, LGBTQ+ şi grupuri de cântăreţi pentru surzi. Seara, locaţiile emblematice din Marea Britanie vor fi iluminate.

De asemenea, populaţia va fi invitată pe 7 mai să participe la "marele prânz de încoronare", la petreceri de cartier pentru "sărbători prietenia". "Mii de evenimente" ar urma să aibă loc pe străzi, grădini, parcuri, potrivit Palatului Buckingham. Aceste sărbători populare amintesc de cele care au avut loc în iunie 2022 pentru Jubileul de platină al Reginei, pentru cei 70 de ani de domnie.

Luni, 8 mai, care va fi sărbătoare legală, oamenii vor fi încurajaţi să facă voluntariat. Mişcarea urmăreşte "să adune oamenii şi să creeze o mişcare de voluntariat care va dura dincolo de weekendul încoronării", a spus palatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2023
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2023
Euro (EUR)Euro4.9726
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5313
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1634
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7463
Gram de aur (XAU)Gram de aur296.8710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb