Un nou pachet de 5% din SIF Muntenia a fost transferat printr-o tranzacţie "deal"

A.I.
Piaţa de Capital / 11 februarie

Un nou pachet de 5% din SIF Muntenia a fost transferat printr-o tranzacţie "deal"

Un pachet de 5,1% din acţiunile SIF Muntenia (SIF4) a fost transferat astăzi prin două tranzacţii de tip "deal", pentru 62,6 milioane de lei, conform datelor Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Tranzacţiile vin după ce, la începutul lunii, tot prin două schimburi "deal" a fost transferat un pachet de 1,3% din acţiunile societăţii de investiţii financiare, iar în lunile decembrie şi ianuarie, pachete de peste 5% din SIF Muntenia deţinute de fonduri de investiţii care sunt finanţate chiar de SIF Muntenia şi/sau SIF Banat-Crişana, au fost cumpărate de către SIF Oltenia şi SIF Banat-Crişana. După tranzacţiile de anul trecut, pachete de circa 5% din SIF Muntenia cumpărate inclusiv cu bani ai SIF-ului mai aveau FIA Romania Strategy Fund şi SAI Broker, după cum reiese din raportările BVB.

Transferurile vin după acuzaţiile Asociaţiei Investitorilor la SIF-uri care a reclamat la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) existenţa unor conflicte de interese dintre SIF Muntenia şi fonduri de investiţii care votează la adunările generale ale acţionarilor SIF-ului cu acţiuni achiziţionate cu baniI proveniţi de la SIF Muntenia şi/sau SIF Banat-Crişana.

Autoritatea nu a răspuns investitorilor ci a trimis o adresă tuturor administratorilor de fonduri prin care îi atenţionează să respecte legea 74/2015 şi regulamentul Uniunii Europene 231/2013 ce se referă, printre altele, la conflictele de interese. Astăzi, în ziarul BURSA a fost publicat un articol semnat de Ben Madadi, ce deţine puţin peste 6% din SIF Muntenia, în care investitorul acuză ASF de complicitate cu Bogdan Drăgoi, preşedintele SIF Banat-Crişana, privind încălcarea legii şi regulamentului menţionat.

SIF Banat-Crişana deţine 99,9% din SAI Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia. În anul 2020, SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, laolaltă cu fondurile pe care le finanţau au schimbat conducerea SIF Oltenia, impunându-şi proprii oameni în board-ul societăţii de investiţii financiare din Craiova.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. SIF 5 pare ca a vandut TLV și a preluat pachetul asta de la fonduri. Dintr-un buzunar in altul. Cioaca se joacă cu focul daca da acțiuni cu randament bun ca sa ii blocheze în aventura Lakisdragoi. Copariu ii invata de bine și pe bune:))))

    1. Se pare ca AISIF a cam ieșit din schema. Încă se incălește pe tușă pentru a întra în joc in timp ce jocul deja s-a terminat și Madadi este la vestiare mulțumit de rezultatul de egalitate.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iun. 2022
Euro (EUR)Euro4.9454
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7424
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9466
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7525
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.3032

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Centro
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro