Un observator pentru lupi a fost amenajat în Parcul Natural Putna din Munţii Vrancei

A.P.
Miscellanea / 28 decembrie 2020

Un observator pentru lupi a fost amenajat în Parcul Natural Putna din Munţii Vrancei

Un observator pentru lupi a fost amenajat în Parcul Natural Putna din Munţii Vrancei, cu scopul de a atrage turişti sau profesionişti care îşi doresc să vadă şi să fotografieze aceste carnivore, anunţă Agerpres.

"Observatorul a fost montat în această toamnă, dar trebuie să mai ducem acolo o sursă de încălzire, poate şi câteva saltele în plus, deoarece observatorul e dotat cu două paturi pentru cei care doresc să rămână peste noapte. Ne dorim să punem acest observator şi la dispoziţia turiştilor şi fotografilor interesaţi să fotografieze natura în sălbăticie. Ne gândim să facem un fel de pachet pentru cei care doresc să rămână peste noapte, mai ales că până acolo sunt circa 11 kilometri de mers pe jos. Până la destinaţie, avem posibilitatea, mai ales dacă este zăpadă, să interpretăm urmele pe cale le întâlnim, să vedem ce animal a trecut pe acolo. Iar dacă aveam zăpadă, reuşim să creăm şi acea imagine, de a simţi cât mai aproape animalul sălbatic", a declarat directorul Parcului Natural Putna, Ion Militaru.

Potrivit acestuia, în zonă sunt 10-15 exemplare de lupi, care însă sunt în permanentă mişcare.

"Este greu de făcut o afirmaţie privind numărul exact de exemplare din zonă. Putem spune cu siguranţă că există cel puţin 10-15 exemplare de lup în zonă. Evident, că nu trăiesc permanent aici, pentru că ei se deplasează foarte mult. Dar pe raza Parcului Natural Putna se întretaie două, maxim trei haite de lupi. Haita care circulă în Tişiţa, de exemplu, este foarte puternică din punct de vedere genetic, astfel că a reuşit să-şi trimită membri din haită până în Harghita, în zona numită Herculian. S-a ajuns la această concluzie în urma analizelor făcute de specialişti pe excremente", a precizat Ion Militaru.

Nu doar lupii pot fi întâlniţi în Parcul Natural Putna, cea mai mare arie protejată din Vrancea, aflată la limita de graniţă cu judeţul Covasna, pe teritoriile administrative ale comunelor Nistoreşti, Păuleşti, Soveja şi Tulnici. Rezervaţia este cunoscută atât pentru flora sa, alcătuită din circa 650 de specii de plante, dar şi pentru fauna reprezentată de specii precum urs brun, mistreţ, căprioară, râs sau vulpe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9036
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9186
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4789
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.4439

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro