Un scenariu terifiant

Sorin Rosca Stanescu
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 20 ianuarie

Sorin Rosca Stanescu

Vin unele peste altele o serie întreagă de informaţii halucinante, toate sugerând că războiul din Ucraina va atinge rapid un nivel încă nemaiîntâlnit. Vladimir Putin ar urma să declanşeze bătălia finală, cu circa 700.000 de militari şi aruncând în luptă tot ce are mai valoros în arsenal. Va fi ori-ori. Şi, din nou, România e prinsă la mijloc.

Mai multe informaţii, sub forma unor dezvăluiri făcute de la cel mai înalt nivel, indică faptul că Vladimir Putin se pregăteşte în mare viteză pentru a declanşa o operaţiune, în viziunea lui, finală de distrugere a rezistenţei ucrainene. Ultimele date de acest fel au parvenit opiniei publice din lumea întreagă chiar ieri, după ce şeful CIA s-a reîntors de la Kiev, unde a întreprins o călătorie fulger, clandestină. Acesta susţine în linii mari cam ceea ce am afirmat eu mai sus, făcând referire la multitudinea de informaţii accesate de serviciul secret american. Despre acest plan însă sunt la curent şi vorbesc mai mulţi lideri ai statelor NATO. Din acest motiv, chiar astăzi va avea loc o întrunire la vârf, în care se va stabili în ce măsură va creşte exponenţial şi calitativ şi cantitativ nivelul de susţinere militară de care ar urma să beneficieze cu maximă urgenţă Ucraina. Pentru a-l ajuta pe Volodimir Zelenski să reziste.

Unul dintre scenariile care este cel mai mult vehiculat este că Vladimir Putin ar fi decis o schimbare radicală de strategie, intenţionând să ocupe şi să distrugă toate liniile de aprovizionare de care beneficiază Ucraina, aprovizionare cu armament, plasate la graniţa NATO. Ceea ce presupune un atac masiv, extrem de bine orchestrat, declanşat de pe teritoriul Belarusului. Şi asta în ciuda faptului că Belarus s-a abţinut până în prezent să meargă atât de departe în parteneriatul său cu Federaţia Rusă. Un asemenea atac în forţă, în măsura în care este încununat de succes, nu numai că va distruge liniile de aprovizionare ale Ucrainei, nu numai că o va lăsa cu spatele descoperit, nu numai că va pune într-un pericol maxim statele de pe flancul sud-estic NATO, dar va deschide şi calea avansului Rusiei până la gurile Dunării şi, probabil, capturării Odesei.

Simultan, la Kiev şi în câteva capitale NATO a fost discutat şi probabil pus la punct un contrascenariu. Şi anume un atac masiv declanşat de Kiev, cu susţinerea statelor NATO, pentru eliberarea Peninsulei Crimeea. Ceea ce ar constitui o lovitură mortală pentru Federaţia Rusă şi ar putea să dea peste cap toate planurile lui Putin.

În paranteză fie spus, de aici provin şi ameninţările isterice coordonate de la Kremlin cu utilizarea armamentului nuclear nu numai tactic, ci şi strategic, ceea ce ar putea conduce la sfârşitul istoriei.

România este din nou prinsă la mijloc. Pentru că, iată, din mai multe direcţii, este lansat un scenariu de-a dreptul exploziv în ceea ce ne priveşte. Şi anume că România se va plasa în epicentrul unui grup de state, care vor forma o coaliţie şi vor ataca ele însele forţele ruseşti din teritoriul ucrainean. Pentru prima dată, un asemenea scenariu şoc a fost prezentat în spaţiul public de generalul Eugen Bădălan, fost şef al Marelui Stat Major. O sursă aparent autorizată. După care informaţia a fost preluată şi transformată în breaking-news de cunoscutul jurnalist Ion Cristoiu. Şi interesant e că, de câteva zile, nu vine nicio replică din direcţia Palatului Cotroceni, în ciuda faptului că Ion Cristoiu a acuzat cu subiect şi predicat că preşedintele Klaus Iohannis vrea să ne bage în război.

Iniţial, am crezut că avem de-a face pur şi simplu cu un scenariu de lucru. Cu o simplă ipoteză. Se pare însă, punând cap la cap diverse informaţii, că lucrurile nu stau deloc aşa. Să ne reamintim. În urmă cu doi ani, când nu începuse niciun fel de război în Ucraina, în mod cu totul şi cu totul surprinzător, generalul cu patru stele Nicolae Ciucă, la acea dată minstru al Apărării, fără a cere în prealabil vreun acord al Parlamentului României şi fără un acord al Guvernului consemnat în vreo şedinţă, s-a deplasat la Kiev şi a semnat cu Volodimir Zelenski un aşa-numit tratat militar de cooperare. Acesta prevede faptul că România ar urma să acorde în viitor, în cazul unui conflict cu Federaţia Rusă, asistenţă tehnică, militară şi umană chiar pe teritoriul Ucrainei. La data respectivă, am semnalat în câteva rânduri acest fapt neobişnuit. Ulterior, tratatul fost aprobat de Guvern şi ratificat în Guvernul României. E clar că el a fost făcut la solicitarea lui Klaus Iohannis, cu acordul şi la sugestia Washingtonului. România fusese împinsă la înaintare. Iar acum se află în acest punct. Iată motivul pentru care multe dintre ameninţările din ultima vreme ale Federaţiei Ruse vizează ţara noastră.

Opinia Cititorului ( 23 )

 1. România nu va fi prinsă la mijloc, ci chiar ca unul din atacanți, în situația în care, Doamne Ferește, arbitrul va fluiera începutul meciului direct între NATO sau o parte din Statele NATO și Rusia alături de Belarus.

  În anii '80 a fost o piesă de teatru, dar și film, "Centrul înaintaș a murit în zori". 

  Din câte îmi aduc aminte, a primit pedeapsa capitală pentru o crimă. 

  Ferească Dumnezeu de un așa scenariu sinistru și în realitate în cazul României!

  După cum merg lucrurile, valvataia războiului se întețește. 

  1. Romania este bagata in fatza de tradatorii de tara si, normal... cei care au interesul accepta si le convine de minune aceasta situatie. Cel mai mare tradator de tara il stie toata lumea.. nici nu mai apare pe TV decat din an in paste.

   Romania va fi impinsa sa treaca Prutul, dar pentru asta trebuie si justificare factual-emotionala, iar pentru a o avea, ar trebui ca rusii sa ocupe Odesa, si ulterior Moldova. Atunci se va putea spune cu patos: "Romani, va ordon treceti Prutul pentru a lupta cu "hoardele de la Rasarit" si a'i "elibera" de sub "jugul putinist" pe "fratii nostri" care vor in UE.

   Să nu se ajungă la războiul care pe care de la distanță cu rachete și cu raiduri aeriene.

   Sper că nu pentru că suntem în prima linie cu trupele si armamentul NATO din țară și cu scutul ăla de la Deveselu. 

   Nu vreau să fiu panicard, dar această posibilitate nu e exclusă. 

   S-a încins tarâtza în ei.

   Aceasta posibilitate nu poate fi exclusa, dar reprezinta "faza finala" a razboiului. Acum suntem abia in "faza initiala" a razboiului.

   Daca armatele natoiste nu "debarca" in Ucraina, "faza finala" poate fi evitata, iar razboiul ramane unul local, inter-etnic, ruso-ucrain, Ucraina devenind "de trei ori Siria" si atat. 

   Romanii nu au ce cauta in Odesa, nu au avut niciodata. Atunci cand s-au dus pana acolo, populatia Odesei, majoritar de etnie rusa si ucrainenana i-a numit pe romani "invadatori"

   Moldova e una, Odesa e alta...  

  Daca Liov va deveni al doilea Mariupol, e suficient pentru distrugerea Ucrainei.

  Sa nu uitam că sunt câteva milioane de ucraineni- înafara celor plecați în Europa; plecați din est și sud în vestul Ucrainei , considerat sigur. 

  Vom avea un nou val enorm de refugiați. 

  Ucraina va deveni o ficțiune. 

  1. Kievul și Harkov sunt și ele aproape de Ruși și vor fi atacate din nou la toamna ,peste un an etc. În pușcăriile din Rusia îs sute de mii de deținuți, pentru cei care cred că nu e carne de tun

   Nu neapărat să ajungă la Liov , e suficient să distrugă orașul Luțk , care e aproape de granita .și să ocupe pe termen lung un ciot din nord vestul Ucrainei .

  Baliverne .Romania nu este "prinsa" la mijloc . Este parte a NATO si joaca rolul pe care trebuie sa-l joace avand sprijin total din partea aliatilor , la fel ca toate celelalte state. Articolul din Politico referitor la contributia Bulgariei l-ati citit ? „Estimăm că în jur de o treime din muniția de care armata ucraineană a avut nevoie în prima fază a războiului a venit din Bulgaria”, a declarat Petkov pentru Die Welt.Bulgaria a devenit unul dintre cei mai mari exportatori de motorină către Ucraina și în anumite momente a acoperit 40% din nevoia Ucrainei”, le-a spus jurnaliștilor germani fostul ministru de Finanțe Assen Vassilev ....Nu ne mai indemnati sa fim rumegatoare . Romania face ce trebuie sa faca si cred ca face bine .

  1. Asta nu e razboiul nostru.americanii sa-si caute alti fraieri.daca tu,johanis,ciuca etc aveti alta parere,puteti sa mergeti voluntari pe frontul din ukraina.sa crapati capete de rusi,daca asta va doriti.

   Ucraina nu este in NATO si nici in UE, asa ca slugile asculta doar niste ordine venite din SUA, UE si NATO, ilegale pe fata. Slugile raman slugi si isi jupuiesc si saracesc poporul pentru interesele altora. Nu exista niciun tratat NATO care sa ii oblige, doar tratatele facute pe picior la ordinul satapanului SUA, asa cum este aratat in articol. Adica Romania si Bulgaria rup totul de la gura poporului ducandu-ne in jaf si saracie ca sa plateasca razboiul din Ucraina cu arme, bani si oameni. In schimb Ucraina isi bate joc pe fata de romanii din Ucraina. E rau sa nu ai coloana si sa fi coada de topor.

  Sa arda mocnit cat mai multe focare de razboi , nu conteaza cine castiga si cine pierde , dovada ca SUA a plecat din Afganistan fara sa faca vreo criza de orgoliu . din aceste razboaie castiga cei puternici ca pot controla mai usor popare sleite de razboi , cine pune botul sau este corupt se baga in laturi dar pe banii oamenilor care suporta costul .

  ....si daca ii lasam pe ucraineeni ''sa isi rezolve singuri problemele'' ca sa nu suparam Rusia, si urmeaza sa ceara (cum deja a facut-o Putin deunazi si altii in repetate randuri), ca trebuie demilitarizate de catre NATO toate fostele tari din Tratatul de la Varsovia, ca suntem in ''sfera de influenta a Rusie'' (ca ea e mare putere si are nevoie de una, deh....), ca ''Bucurestiul este si el Pamant rusesc, si altele din delirul de la Moscova, cum facem Dle SRS si ceilalti domni pacifisti?....

  Ce facem cu cererile ulterioare a unui stat salbatic si esuat, care are bombe atomice? Avem vreo solutie? Cat este rezonabil sa se cedeze santajului?.... 

  1. Bau Bau ca Rusia vrea Romania e fumat rau de tot si este lansata de securisti ca sa justifice de ce poporul traieste in saracie lucie si i se mai ia si pielea de pe el ca sa sustinem razboiul din Ucraina.

   Trupele natoiste din Romania sunt trupe de ocupatie, iar in contextul demilitarizarii globale, ele ar trebui sa dispara din Romania si Europa.

   Dupa ce a denazificat Romania, armata rusa s'a retras din Romania, nu a lasat trupe permanente aici, spre deosebire de natoisti. 

   Ipoteza conform careia rusii ar pretinde ca Bucurestiul e pamant rusesc este o elucubratie fara fundamente istorice indusa de americani pentru a'si justifica prezenta aici.

   Americanii si occidentalii nu dau doi bani pe romani si Romania, pe ei ii intereseaza sa fie cat mai aproape de Rusia. Teritoriul Romaniei ar fi putut fi locuit si de papuasi, americanii tot si'ar fi facut baze aici, nu le'au facut de dragul romanilor. 

   minti

   Tu minti si cand respiri.

   Postare pentru Anonimul de la pct. 5.1.

   Cât tupeu, cât sânge în instalație. 

   Mai rar. Mă declar plăcut surprins.

   Ma dar românii nu mai sunt pe aici ? numai troli rusi citesc Bursa ?

  Șeful CIA călătorie clandestina? Ce, nu are pașaport? Autorul are atâtea informații secrete la dispoziție ca nu poți nici sa visezi scenariile ce le suporta hârtia. Ha!

  1. Tot rationamentul acesta halucinant se bazeaza, potrivit autorului , pe un scenariu prezentat de " generalul Eugen Bădălan, fost şef al MS si apoi transformat in breaking-news de cunoscutul jurnalist Ion Cristoiu." Cei doi sunt mai informati decat CIA NATO MI5-6-7-8- etc

   Aoleeeuuuu 

  700.000 de militari rusi ??? egal 700.000 L de apa , 2,1 milioane portii de hrana , cafea, tigari, alcool ,zilnic , in fiecare zi , zi de zi de zi . De unde nea Bachus , de unde ? Au veste antiglont toti ? N-au !

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
BURSA
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5463
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9573
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6256
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.4390

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro