Unde am mers de 1-2 aprilie? Evident, la SofistiCAT.

Comunicate de presă / 04 aprilie 2017

Expoziţia Internaţională Felină de Primăvară - SofistiCAT (Sursa foto: Ovidiu Moisin)

Expoziţia Internaţională Felină de Primăvară - SofistiCAT (Sursa foto: Ovidiu Moisin)

Sfârşitul săptămânii trecute a fost unul de sărbătoare pentru mulţi dintre locuitorii capitalei. De ce? Pentru că, la Romexpo, a avut loc Expoziţia Internaţională Felină de Primăvară - SofistiCAT. În limbaj profan, a fost mult îndrăgita expoziţie de pisici.

Dar ce pisici! Toate una şi una. Pe numărate, au fost peste 250 de exemplare din cele mai preţioase şi exotice rase: Persană, Exotică, Maine Coon, Norvegiană de Pădure, Siberiană, Ragdoll, Angora Turcească, Sacră de Birmania, Bengaleza, British Shorthair, British Longhair, Abysiniană, Chartreaux, Devon Rex, Don Sphynx, Albastru de Rusia, Burma, Singapura, Sphynx, Orientală şi Siameză.

Într-o atmosferă extrem de veselă, s-au perindat la Romexpo peste 10.000 de vizitatori şi au participat aproximativ 200 de crescători de pisici. Vizitatorii? De la pici de trei-patru ani, adolescenţi, oameni maturi, până la bunici. Căci cine nu iubeşte pisicile? Cu toţii ne-am bucurat de blăniţele lor pufoase, sau de atingerille delicate ale celor fără păr, de privirile lor, fie dulci, fie à la Grumpy Cat, de "maimuţărelile" ghiduşe şi chiar de mieunăturile mai mult sau mai puţin agasate, când vreun vizitator, care îşi dorea mai tare să le fotografieze, le băga bliţul în ochi. Căci da, s-au făcut sute de poze, toţi dorind să plece acasă, dacă nu cu una, două, o sută de pisici, măcar cu imaginile lor pe retină, în telefon ori în camera foto.

Expoziţia SofistiCAT a fost veselă ca întotdeauna: s-a râs, s-au mâncat plăcinte şi alte bunătăţi pregătite de partenerii noştri, s-au cumpărat insigne, tricouri, cercei, poşete, eşarfe, rochii, bentiţe, toate cu modele "pisiceşti", s-au cules sfaturi de la producătorii de hrană şi accesorii pentru animale, de la crescători, ori de la organizaţiile care au adus pisici spre adopţie. Şi-au găsit casă primitoare cinsprezece pisici fără adăpost.

Juriul? Unul internaţional, de elită. Dar, cu toată experienţa lor, nu le-a fost deloc uşor să departajeze şi, mai ales, să decidă, care exemplare să fie trimise la marea finală intitulată: Best in Show.

Până la urmă, după îndelungi deliberări, în cele două zile de concurs, la Best In Show au fost premiate rasele:

Ragdoll

Albastru de Rusia

Maine Coon

Bengal

Cei mai mulţi dintre noi au plecat cu regret de la expoziţia de pisici, consolându-se cu gândul că vor reveni la ediţia de toamnă. Şi cât mai este până la toamnă...

Toată lumea vrea să fie pisică la SofistiCAT!

Asociaţia Felină Sofisticat, organizatoarea Expoziţiei, este membră a Federaţiei Naţionale Felinologice Române şi a Federaţiei Internaţionale Feline - FIFe, fiind o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, înfiinţată în anul 2005, şi având ca o parte dintre obiective promovarea creşterii pisicilor de rasă, educarea şi îndrumarea iubitorilor de pisici către crescătorii autorizaţi şi prevenirea traficului cu pisici "contrafăcute".

Pentru noutăţi: https://www.sofisticat.org/

https://www.facebook.com/SofisticatClub/

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

16 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9243
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1120
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4730
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6647
Gram de aur (XAU)Gram de aur233.8266

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro