Ungaria va relaxa restricţiile pentru evenimente majore

G.B
Internaţional / 4 august 2021

Ungaria va relaxa restricţiile pentru evenimente majore

Ungaria va relaxa puţinele măsuri de precauţie anti-COVID-19 care au mai rămas înainte de sărbătoarea naţională din 20 august, a decis guvernul naţionalist de dreapta într-un decret publicat official ieri, informează DPA, citată de Agerpres.

În perioada 18-22 august, restricţiile privind accesul la evenimentele de masă urmează să fie eliminate. Acelaşi lucru este valabil şi pentru Campionatul European de Atelaje cu Patru Cai care va avea loc între 2 şi 5 septembrie la Budapesta, respectiv pentru cel de-al 52-lea Congres Euharistic Internaţional care va avea loc în capitala ungară între 5 şi 12 septembrie, la care va participa Papa Francisc.

În afara acestor perioade, la evenimentele cu peste 500 de participanţi pot participa doar cei care pot face dovada imunităţii.

De la începutul lunii iulie, în Ungaria, măştile şi distanţarea socială sunt obligatorii doar în spitale, azile de bătrâni şi farmacii.

În acest an, guvernul a făcut ca relaxarea măsurilor privind coronavirusul să depindă exclusiv de progresul vaccinării.

În prezent, 56% din populaţie este complet vaccinată, deşi mulţi au primit vaccinul Sputnik din Rusia sau Sinopharm din China, care este considerat mai puţin eficient. În această ţară se înregistrează în prezent foarte puţine infecţii noi.

De Ziua Naţională a Ungariei din 20 august (Ziua Sfântului Ştefan, fondatorul statului ungar), în Budapesta va avea loc o serie de evenimente de tip festival, a anunţat secretarul de stat ungar responsabil pentru comunicare şi relaţii internaţionale, marţi, la Budapesta, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit MTI.

Zoltan Kovacs a anunţat că ţara se pregăteşte pentru una dintre cele mai de anvergură sărbători naţionale organizate vreodată: timp de trei zile şi jumătate vor avea loc sute de programe, în şaptesprezece locaţii din capitală.

Potrivit oficialului, aşa cum s-a decis în urmă cu doi ani, se doreşte ca sărbătoarea înfiinţării statului ungar să ajungă să fie un eveniment mai mare şi mai fastuos decât oricare altul organizat vreodată de ziua naţională. Anul trecut, acest lucru nu a fost posibil, deoarece restricţiile necesare a fi aplicate în timpul epidemiei au făcut imposibilă organizarea vreunui eveniment.

Elementele tradiţionale nu vor lipsi în acest an: după arborarea steagului naţional va avea loc o paradă militară aeriană şi vor fi acordate distincţii militare. În acelaşi timp, va avea loc o demonstraţie militară care le va arăta celor interesaţi cât de mari sunt capacităţile forţelor armate ale Ungariei, recent trecute printr-un proces de dezvoltare, a punctat secretarul de stat.

În seara zilei de 20 august, programele festive se vor încheia cu "cel mai mare foc de artificii din întreaga Europă", a mai spus oficialul.

De asemenea, Ungaria, care a preluat la 21 mai de la Germania preşedinţia Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei, pregăteşte pentru această perioadă de preşedinţie opt programe în trei oraşe, printre care concerte, expoziţii şi conferinţe, a anunţat miercuri ministrul resurselor umane, Miklos Kasler. Preşedinţia funcţionează în cicluri semestriale, în sistem rotativ.

Ungaria se va strădui în timpul preşedinţiei sale să colaboreze cu ţările vecine şi cu alte ţări europene în toate problemele ce contribuie la consolidarea drepturilor omului şi a valorilor democratice, care protejează şi sprijină statul de drept, a declarat ministrul, conform MTI.

Scopul activităţii preşedinţiei ungare în curs este promovarea protecţiei instituţiilor democratice, consolidarea cooperării politice, juridice, sociale, culturale între diferitele naţiuni, precum şi lupta împotriva intoleranţei religioase şi discriminării minorităţilor.

În afară de programele organizate în Ungaria, şi la sediul Consiliului European de la Strasbourg va avea loc o expoziţie şi alte evenimente, cu o finanţare de peste 122 de milioane de forinţi (aproximativ 344 000 de euro).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
hidroelectrica.ro
fedbet.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6567
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0938
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7878
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6114

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
ebcon.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb