UNICEF: 17.000 de copii trăiesc în Fâşia Gaza fără părinţi sau fraţi

F.D.
Internaţional / 2 februarie

UNICEF: 17.000 de copii trăiesc în Fâşia Gaza fără părinţi sau fraţi

Circa 17.000 de copii şi tineri palestinieni locuiesc în Fâşia Gaza fără părinţi sau fraţi, a anunţat vineri Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), relatează dpa.

Israelul bombardează fără încetare Fâşia Gaza în încercarea de a distruge gruparea islamistă Hamas, care controlează teritoriul palestinian şi care a lansat atacurile teroriste asupra Israelului din 7 octombrie, în care au fost ucise peste 1.200 de persoane. Riposta Israelului s-a soldat până în prezent cu peste 27.000 de morţi în Gaza, potrivit Ministerului Sănătăţii controlat de Hamas.

Părinţii copiilor din Gaza fie au fost ucişi, fie au fost răniţi sau au fost nevoiţi să plece în altă parte, le-a declarat purtătorul de cuvânt al UNICEF pentru regiune, Jonathan Crickx, reporterilor de la Geneva printr-o legătură video de la Ierusalim.

"Sănătatea mintală a copiilor palestinieni este grav afectată, ei prezintă simptome precum niveluri extrem de ridicate de anxietate persistentă, pierderea poftei de mâncare, insomnii, au izbucniri emoţionale sau se panichează de fiecare dată când aud un bombardament", a mai spus el.

"Aceşti copii nu au nimic de-a face cu acest conflict. Cu toate acestea, ei suferă aşa cum niciun copil nu ar trebui să sufere vreodată. Niciun singur copil, indiferent de religie, naţionalitate, limbă sau rasă, niciun copil nu ar trebui să fie vreodată expus la nivelul de violenţă văzut pe 7 octombrie sau la nivelul de violenţă la care am fost martori de atunci", a mai spus reprezentantul UNICEF.

Unii copii nu ştiu cui aparţin. Sunt încă prea mici sau sunt într-o asemenea stare de şoc încât nu-şi pot spune numele, a adăugat el.

Doi copii înrudiţi, de şase şi patru ani, şi-au pierdut practic întreaga familie la începutul lunii decembrie, a spus Crickx, adăugând că copilul de patru ani este în stare de şoc total.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5689
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0989
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9158
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.2067

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb