Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

UniCredit a raportat cel mai bun profit trimestrial din ultimul deceniu

I.T.
Bănci-Asigurări /

UniCredit a raportat cel mai bun profit trimestrial din ultimul deceniu

UniCredit a raportat, astăzi, cel mai bun profit trimestrial din ultimul deceniu, datele reflectând succesul planului strategic, transmit MarketWatch, Reuters şi AP.

De la numirea lui Jean Pierre Mustier în fruntea UniCredit, în 2016, banca italiană a demarat un vast proces de reorganizare care s-a reflectat în mod pozitiv asupra rezultatelor sale financiare şi solidităţii capitalului. UniCredit a derulat o majorare de capital de 13 miliarde euro, a vândut mai multe active şi credite neperformante în valoare de 17,7 miliarde euro şi a eliminat 14.000 de posturi.

Profitul net al UniCredit a urcat cu 25% în primul trimestru din 2019, la 1,39 miliarde de euro (1,46 miliarde de dolari), faţă de 1,1 miliarde de euro în perioada similară din 2018. Analiştii se aşteptau la un profit de 1,29 miliarde de euro.

Rezultatele au fost publicate la o zi după ce UniCredit a anunţat vânzarea unei participaţii de 17% în brokerul online FinecoBank, obţinând peste un miliard de euro.

Veniturile au scăzut cu 3% în primele trei luni din acest an, la 4,95 miliarde de euro, în timp ce analiştii se aşteptau la 4,88 miliarde de euro.

Veniturile nete din dobânzi au urcat cu 0,7%, la 2,65 miliarde de euro.

Comisioanele şi taxele au scăzut cu 5,3% iar costurile operaţionale au înregistrat un recul de 4,2%.

"Sunt cele mai bune rezultate trimestriale din ultimul deceniu, pentru a doua oară consecutiv, subliniind succesul actualului nostru plan strategic şi confirmând că suntem în grafic pentru a ne îndeplini obiectivele", a afirmat Jean Pierre Mustier.

De asemenea, UniCredit şi-a confirmat angajamentul faţă de Italia, chiar dacă şi-a redus expunerea la a treia economie a zonei euro, prin reducerea obligaţiunilor guvernamentale italiene deţinute.

Întrebat de jurnalişti dacă banca îşi reduce expunerea la Italia pentru a pregăti o posibilă tranzacţie transfrontalieră, Jean Pierre Mustier a răspuns: Vrea să subliniez angajamentul nostru faţă de Italia nu a fost niciodată mai solid".

La 31 martie 2019, UniCredit deţinea obligaţiuni guvernamentale italiene de 54 miliarde de euro (60,47 miliarde de dolari), mai mult decât orice altă bancă, dar îşi va reduce aceste deţineri, a adăugat Mustier.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS