Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

UniCredit Bank accelerează finanţările pentru IMM-uri prin majorarea plafonului iniţial

G.U.
Bănci-Asigurări /

UniCredit Bank accelerează finanţările pentru IMM-uri prin majorarea plafonului iniţial

UniCredit Bank a primit din partea Ministerului Finanţelor o suplimentare a plafonului de garantare a creditelor pentru întreprinderile mici şi mijlocii prin programul IMM Invest România, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

Noua suplimentare, în valoare de 889 milioane RON, vine în contextul în care UniCredit Bank a folosit până în acest moment plafonul iniţial de 680 milioane RON oferit prin intermediul programului, utilizând fondurile proprii şi garanţiile de stat pentru a finanţa economia reală şi oferind sprijin unei game largi de companii româneşti afectate de pandemie.

Astfel, de la debutul programului IMM Invest, UniCredit Bank a acordat facilităţi de credit garantate prin programul IMM Invest către companii din numeroase sectoare de activitate - producţie, construcţii, agricultură, industria alimentară, IT, transporturi, precum şi din multiple alte domenii.

Antoaneta Curteanu, Vicepreşedinte al Directoratului şi Coordonator al Diviziei de Retail UniCredit Bank , a declarat: "Ne bucurăm că am reuşit să alocăm primul plafon din programul IMM Invest şi că am oferit întreprinderilor mici şi mijlocii care s-au îndreptat către UniCredit Bank posibilitatea de a-şi asigura capitalul de lucru şi de investiţii. Astfel, într-o perioadă plină de provocări, am venit în întâmpinarea clienţilor noştri IMM cu un flux de analiză şi aprobare rapid, eficient şi fluid. Posibilitatea de a accesa credite care beneficiază de scheme de garantare în care statul este partener reprezintă o gură de oxigen pentru activitatea companiilor. Suplimentarea plafonului de garantare primită prin intermediul programului IMM Invest ne permite să extindem suportul pentru acestea şi să contribuim astfel la revenirea economiei româneşti".

Potrivit comunicatului, statul român, prin intermediul FNGCIMM, garantează în proporţie de 80% sau 90% din valoarea creditelor acordate pentru finanţarea IMM-urilor, în funcţie de tipul companiei. Din data de 25 august 2020, alături de firmele mijlocii, şi microîntreprinderile, şi firmele mici pot accesa credite garantate de stat, prin programul IMM Invest, de până la 5 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

26 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1224
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5473
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3888
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.3262

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie