UniCredit Bank susţine şi anul acesta Pavilionul României La Biennale di Venezia

T.B.
Bănci-Asigurări / 19 aprilie

UniCredit Bank susţine şi anul acesta Pavilionul României La Biennale di Venezia

România a inaugurat, în prezenţa Ministrului Culturii, Raluca Turcan, şi ai reprezentanţilor oficiali ai Ministerului Afacerilor Externe şi Institutul Cultural Român, Pavilonul său aflat în Giardini della Biennale, principalul punct de interes din cadrul La Biennale di Venezia, se arată într-un comunicat al băncii, remis redacţiei. Proiectul, care reprezintă România la cea de-a 60-a ediţie a celui mai important eveniment dedicat artei contemporane din lume, aparţine artistului Şerban Savu şi este intitulat "Ce este munca". UniCredit Bank susţine de peste 10 ani artiştii români care expun la Veneţia, continuând să contribuie la susţinerea industriilor creative şi culturii româneşti, se mai arată în comunicat.

Intitulată What Work Is/Ce este munca, expoziţia din Pavilionul României este o reflecţie amplă a iconografiei muncii, inspirându-se din realismul istoric şi arta de propagandă din fostul Bloc de Est, transmite sursa.

Potrivit datelor băncii, "UniCredit Bank este partenerul tradiţional al celor mai importante manifestări culturale care pun România pe o harta globală a valorii artistice. Astfel, de peste 10 ani, susţinem prezenţa tării noastre în cadrul La Biennale di Venezia. Este, probabil, cea mai importantă scena de recunoaştere pentru artiştii momenutului, iar anul acesta avem bucuria să susţinem proiectul realizat de artistul Ştefan Savu care atrage cu siguranţă vizitatorii către pavilionul României prin cele 45 de picturi. Energia de la vernisajul de ieri ne confirmă că şi la ediţia de anul acesta România are motive întemeiate de mândrie." a declarat Anca Ungureanu, Director de Identitate şi Comunicare în cadrul UniCredit Bank România.

Astfel, polipticul realizat de Şerban Savu reprezintă o privire condensată asupra practicii artistului din ultimii cincisprezece ani. Protagoniştii dezorientaţi şi figuranţii stângaci din imagini par angrenaţi în ritualuri care seamănă în egală măsură cu munca şi cu recreerea. Pe banca din faţa polipticului oamenii se pot aşeza pentru a admira şi interacţiona cu opera lui Savu. Mergând de la blocul comunist în care artistul a crescut până la o biserică în ruină şi un sit arheologic, machetele din aceea zonă sunt decorate cu mozaicuri care se îndepărtează de temele uzual ilustrate în contexte religioase sau în cosmogoniile muncii din arta socialistă. În loc să înfăţişeze mari realizări industriale sau apoteoze mistice, mozaicurile vorbesc despre eşec, ambiguitate şi perplexitate. Picturile şi mozaicurile compun un spaţiu în care vizitatorii sunt confruntaţi cu o chestionare a muncii prin intermediul definiţiilor sale negative: ce nu este munca, ce nu arată a muncă şi ce nu înseamnă munca, se mai arată în comunicat.

În completarea mesajului expoziţiei din Giardini della Bienale, în Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia se va realiza, pe tot parcursul Bienalei, un mozaic de mari dimensiuni, menţionează sursa.

Expoziţia din Pavilionul României din Giardini della Biennale şi realizarea proiectului din Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică se desfăşoară în perioada 20 aprilie - 24 noiembrie 2024, potrivit datelor băncii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5940
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0203
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8371
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4718

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb