Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

UniCredit iese din acţionariatul FinecoBank

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional /

UniCredit iese din acţionariatul FinecoBank

UniCredit SpA, cel mai mare grup bancar din Italia, înstrăinează restul de 18,3% pe care îl deţine la divizia sa de brokeraj online FinecoBank, în cadrul unui plasament privat accelerat, adresat exclusiv investitorilor instituţionali, conform Reuters.

În luna mai, banca a vândut o participaţie de 17% din Fineco, pentru aproximativ 1,01 miliarde de euro.

Directorul executiv al UniCredit, Jean Pierre Mustier, a început să reducă participaţia deţinută de bancă la Fineco imediat după sosirea sa la grupul italian, în 2016, pentru consolidarea capitalului instituţiei.

Tot în mai, cel mai mare grup bancar italian a raportat cel mai bun profit trimestrial al său din ultimul deceniu, ca urmare a aplicării cu succes a planului de reorganizare.

Profitul net al UniCredit a urcat cu 25% în primul trimestru din 2019, la 1,39 miliarde de euro, de la 1,1 miliarde de euro în perioada similară din 2018. Analiştii aşteptau un profit de 1,29 miliarde de euro.

Veniturile băncii au scăzut cu 3% în primele trei luni din acest an, la 4,95 miliarde de euro, în timp ce analiştii preconizau 4,88 miliarde de euro.

Veniturile nete din dobânzi au sporit cu 0,7%, la 2,65 miliarde de euro. Comisioanele şi taxele au scăzut cu 5,3%, iar costurile operaţionale au înregistrat un declin de 4,2%.

"Acestea sunt cele mai bune rezultate trimestriale din ultimul deceniu, pentru a doua oară consecutiv, ele sub­liniind succesul actualului nostru plan strategic şi confirmând că suntem în grafic pentru a ne îndeplini obiectivele", a afirmat Jean Pierre Mustier.

De la numirea lui Jean Pierre Mus­tier în fruntea UniCredit, banca italiană a derulat o majorare de capital de 13 miliarde euro, a vândut mai multe active şi credite neperformante în valoare de 17,7 miliarde euro şi a eliminat 14.000 de posturi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS