Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

UniCredit se pregăteşte să-şi reducă deţinerea la FinecoBank

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

UniCredit se pregăteşte să-şi reducă deţinerea la FinecoBank

UniCredit S.p.A., cel mai mare grup bancar italian, ia în considerare reducerea participaţiei sale la divizia de brokeraj online FinecoBank, luând tot-odată măsuri pentru a se asigura că aceasta poate opera în afara grupului, potrivit Reuters.

UniCredit deţine 35,5% din Fineco, divizie ce are o capitalizare bursieră de 6,75 miliarde de euro (7,60 miliarde de dolari). În ultimii ani, UniCredit a vândut 30% din participaţia sa la FinecoBank.

Ca parte a măsurilor aprobate de board-urile celor două companii, UniCredit va furniza garanţii financiare pentru a permite FinecoBank să elimine gradual, până în 2024, portofoliul de 8,3 miliarde de euro de bonduri UniCredit pe care le deţine în prezent.

"Acordul va permite UniCredit să se folosească de orice oportunitate de pe piaţă în relaţia cu Fineco, inclusiv pe termen scurt", au informat cele două companii.

Conform publicaţiei Il Sole 24, UniCredit ar putea vinde 10-15% din Fineco. Reprezentanţii UniCredit au refuzat să comenteze pe marginea aces-tei informaţii.

Directorul executiv al UniCredit, Jean Pierre Mustier, a început să reducă participaţia deţinută de bancă la Fineco imediat după sosirea sa la grupul italian, în 2016, pentru consolidarea capitalului instituţiei.

Mustier va prezenta un nou business plan investitorilor în decembrie, după ce, în ultimii ani, acesta s-a concentrat pe reducerea costurilor.

Amintim că, luna trecută, surse citate de Financial Times (FT) spuneau că UniCredit pregăteşte o ofertă rivală, de mai multe miliarde de euro, pentru preluarea Commerzbank AG, dacă discuţiile dintre instituţia germană şi Deutsche Bank AG, pe marginea fuziunii, vor eşua.

Publicaţia britanică a scris că banca italiană vrea să cumpere o participaţie semnificativă la Commerzbank (al doilea mare grup bancar german), care ar urma apoi să fuzioneze cu HypoVereinsbank, banca germană pe care o deţine UniCredit.

Sursele afirmă că entitatea ce ar lua naştere dintr-o posibilă tranzacţie UniCredit - Commerzbank ar avea sediul în Germania, iar banca italiană îşi va menţine sediul central la Milano şi va fi în continuare listată la Bursa din Italia.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie