UniCredit şi-a vândut deţinerea la Mediobanca

A.V.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 8 noiembrie 2019

UniCredit şi-a vândut deţinerea la Mediobanca

UniCredit SpA, cea mai mare bancă din Italia, şi-a vândut deţinerea de 8,4% din banca de investiţii Mediobanca SpA, anunţă Reuters.

UniCredit a fost multă vreme acţionar la Mediobanca, instituţie care, în ultimii ani, a ieşit din acţionariatul multor companii. Totuşi, aceasta rămâne cel mai mare acţionar al celui de-al treilea mare asigurator din Europa, Assicurazioni Generali SpA.

Credito Italiano, banca din care a rezultat UniCredit, s-a numărat printre fondatorii Mediobanca, în 1946.

UniCredit, care a fost cel mai mare acţionar al Mediobanca înaintea vânzării, a informat că a plasat circa 74,5 milioane de acţiuni la un preţ de 10,53 euro fiecare. Preţul are un discount de circa 2,3% faţă de cotaţia de închidere care a precedat anunţul de înstrăinare. Tranzacţia a generat aproximativ 785 de milioane de euro, iar decontarea va avea loc la data de 11 noiembrie.

Acţiunile Mediobanca au urcat cu 46% de la începutul anului, comparativ cu 21%, cât este creşterea indicelui bursier bancar FTIT8300.

Vânzarea deţinerii UniCredit vine în contextul în care Mediobanca are o strategie de diversificare ce presupune îndepărtarea de segmentul de investment banking.

După ieşirea UniCredit din acţionariat, Leonardo Del Vecchio, fondatorul producătorului de ochelari Luxottica Group SpA, devine cel mai mare acţionar al Mediobanca. Presa locală speculează că acesta are în plan să-şi majoreze deţinerea.

UniCredit a anunţat că a solicitat ca plasamentul acţiunilor sale să fie făcut către un grup diversificat de investitori, indicând că nu vinde deţinerea către Del Vecchio.

BofA Securities, Morgan Stanley şi UniCredit Corporate & Investment Banking s-au ocupat de plasarea deţinerii la Mediobanca.

UniCredit a raportat, ieri, creşterea cu 26% a profitului său net ajustat trimestrial, datorită câştigurilor mai ridicate din activităţile de trading, care au compensat scăderea veniturilor din dobânzi. În trimestrul al treilea din 2019, profitul net însumat 1,1 miliarde de euro, iar veniturile au totalizat 4,7 miliarde de euro (1,7% faţă de anul anterior). Analiştii aşteptau un profit net de 1,01 miliarde de euro, la venituri de 4,57 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9678
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5710
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2353
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7886
Gram de aur (XAU)Gram de aur303.8212

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb