"UniCredit" va elimina 3.900 de locuri de muncă în Italia

Andreea Stoica
Internaţional /

"UniCredit" va elimina 3.900 de locuri de muncă în Italia

"UniCredit" a anunţat ieri că a ajuns la un acord cu sindicatele pentru a elimina 3.900 de locuri de muncă în Italia, în condiţiile în care se pregăteşte să lanseze săptămâna viitoare o emisiune de acţiuni record în valoare de 13 miliarde de euro, informează Reuters.

În planul de afaceri pe următorii ani, dezvăluit în luna decembrie 2016 de noul director general de la "UniCredit", Jean Pierre Mustier, un element important este eliminarea unui număr total de 14.000 de locuri de muncă până în 2019 precum şi vânzarea unor credite neperformante în valoare de 17,7 miliarde de euro, potrivit Agerpres.

Într-un comunicat de presă "UniCredit" a precizat că în rezultatele pe trimestrul patru vor fi incluse costuri de restructurare în valoare de 1,7 miliarde de euro pentru eliminarea unui număr total de 5.600 de locuri de muncă.

"În urma acordului de astăzi, au fost finalizate negocierile cu sindicatele din ţările afectate: Italia, Germania şi Austria" a precizat banca în comunicat. Restructurările din Italia se vor derula pe baze voluntare iar UniCredit a promis că va angaja 1.300 de persoane în următorii trei ani.

"Este un acord bun care deschidea calea pentru majorarea de capital" a declarat la rândul său secretarul general al sindicatului UILCA, Massimo Masi.

Luni, şase februarie, "UniCredit" ar urma să lanseze o operaţiune de emitere de noi acţiuni în valoare de 13 miliarde de euro, cea mai mare operaţiune de acest fel demarată vreodată de o companie italiană. Preţul emisiunii este de 8,09 euro pe acţiune, urmând să ofere 13 noi acţiuni ordinare pentru fiecare 5 acţiuni ordinare deţinute. Preţul fixat de "UniCredit" pentru noile acţiuni ce urmează să fie emise este cu 38% mai mic decât valoare teoretică a acţiunilor.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS