Unilever demarează anul acesta construcţia unei noi fabrici în Ucraina

S.B.
Companii / 16 martie

Unilever demarează anul acesta construcţia unei noi fabrici în Ucraina

Unilever a anunţat o investiţie de 20 de milioane de euro într-o nouă fabrică de produse de îngrijire personală, în regiunea Kiev din Ucraina. Construcţia va începe anul acesta, fabrica urmând să fie inaugurată în 2024, informează news.ro.

"Unilever a anunţat astăzi o investiţie de 20 de milioane de euro într-o nouă unitate de producţie din regiunea Kiev din Ucraina, pentru a susţine creşterea activităţii şi a demonstra angajamentul pe termen lung faţă de Ucraina. Construcţia va începe anul acesta, fabrica urmând să fie inaugurată în 2024. Noua fabrică va crea aproximativ 100 de locuri de muncă şi va fabrica produse de îngrijire personală, inclusiv şampoane şi geluri de duş, pentru branduri precum Dove, Axe, TRESemme şi Clear", anunţă compania.

Centrul va aproviziona cu precădere piaţa locală ucraineană, dar prezintă viitor potenţial de export pe pieţele europene.

De asemenea, fabrica va fi construită la cele mai înalte standarde de mediu, folosind tehnologii care au la bază energia regenerabilă, contribuind astfel la atingerea obiectivului global Unilever, de zero emisii nete în întregul său lanţ valoric, până în 2039.

"Această investiţie demonstrează angajamentul nostru pe termen lung faţă de ţară şi faţă de oamenii ei, inclusiv faţă de angajaţii, clienţii şi partenerii noştri. Noua unitate de producţie va crea noi locuri de muncă, va conduce la creşterea capacităţii de producţie şi, mai presus de toate, va răspunde nevoilor consumatorilor ucraineni cu produse durabile, de înaltă calitate", spune Vasyl Bovdilov, directorul general Unilever Ucraina.

Unilever are în prezent peste 100 de angajaţi în Ucraina.

"De la izbucnirea războiului, Unilever s-a concentrat pe asigurarea bunăstării şi siguranţei angajaţilor ucraineni şi a familiilor acestora. Unilever a donat peste 15 milioane de euro şi produse esenţiale Unilever pentru efortul de ajutor umanitar, lucrând îndeaproape cu agenţiile Organizaţiei Naţiunilor Unite şi cu ONG-urile locale pentru a oferi sprijin acolo unde este cel mai necesar. Unilever va continua să ofere ajutor umanitar pentru a sprijini populaţia ucraineană", mai arată compania.

Unilever este unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de produse Beauty & Wellbeing, Personal Care, Home Care, Nutrition şi Ice Cream, cu vânzări în peste 190 de ţări. Are 127.000 de angajaţi şi a generat vânzări de 60,1 miliarde de euro în 2022.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

22 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9232
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5644
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9467
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6092
Gram de aur (XAU)Gram de aur284.9858

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro