United Airlines a câştigat procesul intentat de angajaţii nevaccinaţi anti-Covid

J.P.
Internaţional / 9 noiembrie 2021

United Airlines a câştigat procesul intentat de angajaţii nevaccinaţi anti-Covid

Un judecător american a dat câştig de cauză luni companiei United Airlines, care a fost atacată în justiţie de către unii angajaţi pentru că li s-a propus un concediu, însă neplătit, pentru a evita să se supună obligaţiei de vaccinare din motive medicale sau religioase, relatează CNBC şi Agerpres.

Decizia survine în contextul în care o curte de apel federală a suspendat o obligaţie de vaccinare introdusă de preşedintele american Joe Biden, în special pentru angajaţii companiilor de peste 100 de salariaţi.

La rândul său, United Airlines a anunţat la 6 august că angajaţii săi trebuie să se vaccineze, în caz contrar riscând să fie concediaţi.

"Nu este de competenţa instanţei să decidă dacă obligaţia de vaccinare a United este o politică proastă", a precizat Mark Pittman, un judecător din Texas, în decizia sa de luni, consultată de AFP.

Instanţa a fost chemată să se pronunţe exact asupra acestui punct: concediul propus de United Airlines salariaţilor care beneficiară de o scutire din motive religioase sau medicale, pe o perioadă cât se consideră necesară, dar care nu este remunerată.

Judecătorul a precizat însă că nu există suficiente elemente pentru a demonstra "prejudiciul iminent şi ireparabil" la care spun salariaţii că sunt supuşi.

"Curtea se confruntă cu sarcina dificilă de a arbitra între libertăţile individuale şi capacitatea unei companii de a-şi lua deciziile", a mai spus Mark Pittman.

El a subliniat astfel că "reclamanţii susţin de asemenea că United le-a produs un prejudiciu ireparabil 'forţându-i pur şi simplu să aleagă între a-şi câştiga pâinea şi dreptul lor de a-şi trăi credinţa în absenţa unor dificultăţi excesive din partea angajatorului'".

Cu toate acestea, a stabilit el, "dificultăţile care decurg din pierderea venituri pot fi remediate" şi, prin urmare, "astfel de greutăţi nu pot fi considerate ireparabile".

United Airlines a precizat că din cei circa 67.000 de salariaţi ai companiei, aproximativ 2.000 au cerut o scutire, două treimi din motive religioase, iar o treime din motive medicale.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

17 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8849
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8018
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0503
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8119
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.7366

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro