Uniunea Europeană împrumută o companie belgiană cu 30 de milioane de euro pentru construirea unei noi unităţi care să producă o rezervă de vaccinuri anti-COVID

J.P.
Internaţional / 02 iulie 2021

Uniunea Europeană împrumută o companie belgiană cu 30 de milioane de euro pentru construirea unei noi unităţi care să producă o rezervă de vaccinuri anti-COVID

Banca Europeană de Investiţii (BEI) a semnat joi un acord de împrumut în valoare de 30 de milioane de euro cu societatea belgiană inovatoare din domeniul biotehnologiei Univercells, pentru a permite producerea unor volume mari de vaccinuri profilactice împotriva COVID-19 într-o nouă unitate de producţie şi pentru a co-dezvolta o rezervă de vaccinuri, se arată într-un comunicat al Reprezentanţei în România a Comisiei Europene, conform G4media.

Potrivit sursei citate, acest împrumut de risc este susţinut prin Facilitatea de finanţare InnovFin - Boli infecţioase (IDFF) din cadrul programului Orizont 2020, programul UE pentru cercetare şi inovare pentru perioada 2014-2020.

"De la începutul pandemiei, am făcut eforturi uriaşe pentru a sprijini inovatorii din Europa, acordând prioritate cercetării şi dezvoltării de soluţii sigure şi eficace pentru a face faţă crizei şi consecinţelor acesteia. Instrumentele noastre financiare şi cooperarea noastră cu BEI au contribuit, de asemenea, la dezvoltarea şi implementarea a numeroase tehnologii de vârf care abordează COVID-19. Sunt foarte încântată că astăzi oferim sprijin în domeniul biotehnologiei inovatoare belgiene pentru noua unitate de producţie de vaccinuri împotriva COVID-19 şi pentru dezvoltarea unei rezerve de vaccinuri. Suntem cu un pas mai aproape de revenirea la o viaţă normală şi de asigurarea unei pregătiri mai bune pentru viitoare pandemii", a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret.

Parteneriatul va contribui la combaterea pandemiei de coronavirus şi va crea, în acelaşi timp, valoare şi un impact semnificativ pe termen lung şi va sprijini pregătirea pentru pandemii viitoare.

Conform forului european, noua datorie de capital de risc către Univercells susţinută prin intermediul IDFF se adaugă la o operaţiune IDFF anterioară de 20 milioane EUR, semnată în octombrie 2019.

Aceste investiţii vor sprijini nu numai pregătirea europeană în caz de pandemie, ci şi disponibilitatea vaccinurilor şi autonomia producţiei în ţările cu venituri mici şi medii, datorită modelului de afaceri inovator, radial (hub-and-spoke) al Univercells, notează sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

19 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9447
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3575
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7586
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9367
Gram de aur (XAU)Gram de aur254.8024

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
spotmedia.ro
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro