DIKE

Universităţii Politehnica Timişoara a înregistrat o creştere cu 25 la sută a numărului de candidaţi

J.P.
Miscellanea /

Universităţii Politehnica Timişoara a înregistrat o creştere cu 25 la sută a numărului de candidaţi

Relaxarea fiscală din domeniul construcţiilor şi creşterea numărului de şantiere au revitalizat facultăţile de profil. Facultatea de Construcţii din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara a înregistrat o creştere cu 25 la sută a numărului de candidaţi, faţă de anul trecut, şi cu 75 la sută faţă de 2017, conform unui comunicat de presă.

Domeniul construcţiilor a beneficiat în ultimii ani de o serie de facilităţi fiscale care au încurajat pornirea multor şantiere atât în zona privată, cât şi în zona publică. Angajaţii din acest domeniu nu mai plătesc impozitul pe venit, iar companiile au beneficii care au dus la angajarea mai multor oameni şi la creşterea salariilor. În piaţă este nevoie de muncitori, de ingineri constructori şi de alţi specialişti care să ducă la capăt un şantier. Chiar şi în această criză sanitară, marile lucrări publice nu au fost oprite, iar dezvoltatorii imobiliari îşi continuă proiectele.Toate aceste lucruri au dus la o creştere a interesului din partea tinerilor pentru domeniul construcţiilor. Facultatea de Construcţii din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara a avut în acest an cu 25 la sută mai mulţi candidaţi, faţă de anul trecut, arată sursa citată

Florin Drăgan, rectorul Universităţii Politehnica Timişoara"Dacă este să privim şi mai mult spre anii anteriori, putem observa o creştere de peste 75 la sută comparativ cu 2017. La specializarea Inginerie civilă, spre exemplu, am suplimentat cu 60 de locuri oferta educaţională pentru că ne-am dat seama că este un domeniu care are nevoie de specialişti. De altfel, suntem abordaţi de numeroase companii din domeniu pentru a le recomanda absolvenţi pe care să îi angajeze. Inclusiv cu CNAIR am semnat un parteneriat, prin care ei oferă burse de 1.000 de lei pe lună studenţilor din anii terminali, astfel încât să ii familiarizeze cu compania şi cu construcţia de drumuri."

Discuţiile cu antreprenori din piaţă au arătat că facilităţile oferite îi ajută să angajeze ingineri constructori entry-level. În trecut, companiile mici şi medii din domeniul construcţiilor se îndreptau spre oameni cu experienţă pentru că nu îşi permiteau să angajeze un tânăr aflat la început de drum. Un proaspăt absolvent nu ar fi putut să gestioneze singur un proiect, ci ar fi trebuit să aibă o perioadă de ucenicie alături de un inginer constructor cu experienţă, mai arată comunicatul.

Viorel Ungureanu, directorul Institutului de Cercetări pentru Energii Regenerabile: "Este cunoscut faptul că volumul de deşeuri ce rezultă din costrucţii poate ajunge până la 40 la sută în ţările industrializate. Noii ingineri constructori trebuie să înveţe de pe acum cum să gestioneze utilizarea materialelor de construcţii. Avem numeroase discipline care tratează amănunţit dezvoltarea durabilă, astfel încât viitoarele proiecte ale absolvenţilor să se îndrepte tot mai mult către construcţii verzi. De altfel, derulăm şi un proiect de cercetare, foarte complex, în domeniul clădirilor inteligente adaptabile la efectele schimbărilor climatice. Proiectul presupune eficientizarea energetică a clădirilor prin utilizarea faţadelor inteligente şi prin folosirea unor sisteme automatizate şi colectoare de energie."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DIKE

Supliment dedicat activităţii de drept
DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

04 Dec. 2020
Euro (EUR)Euro4.8725
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0024
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4931
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3819
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.6932

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Boromir
Erfi
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie