UNSAR: "1 din 2 români se teme că un cutremur sau un incendiu i-ar putea afecta locuinţa"

T.B.
Bănci-Asigurări / 2 noiembrie 2023

UNSAR: "1 din 2 români se teme că un cutremur sau un incendiu i-ar putea afecta locuinţa"

Cutremurul şi incendiul continuă să fie principalele riscuri de care se tem românii atunci când vine vorba despre locuinţele lor (peste 50%), conform celui mai nou studiu sociologic realizat de IRES la solicitarea UNSAR, se arată într-un comunicat al UNSAR, remis redacţiei. Acest top al riscurilor este completat de furtuni şi vijelii (29% dintre români), explozii (22%), inundaţii naturale (21%), furturi (18%) şi alunecări de teren (13%), informează sursa menţionată.

Riscul de cutremur este conştientizat în special de românii cu vârste de peste 50 de ani, iar riscul de incendiu este conştientizat mai mult de către cei cu vârste între 18-35 de ani, din zona de Sud, Bucureşti şi Dobrogea, potrivit sursei citate.

Potrivit comunicatului, "Faptul că românii sunt tot mai conştienţi de riscurile la care sunt expuşi şi vor să afle mai multe despre formele de protecţie financiară la care au acces ne determină să accelerăm demersurile noastre de informare - pentru ca fiecare dintre noi să fie #sigurACASĂ alături de cei dragi", a declarat Alexandru CIUNCAN, Preşedinte & Director General al UNSAR.

Este foarte important de reţinut faptul că, pentru toate aceste riscuri care îi preocupă pe români atunci când se gândesc la locuinţele lor, există soluţii complete de asigurare, în funcţie de tipul locuinţei deţinute, menţionează sursa precizată. Astfel, asigurarea facultativă a locuinţei reprezintă soluţia potrivită pentru diverse situaţii neplăcute, indiferent că vorbim despre incendii, furtuni, vijelii, explozii, inundaţii, furt, alunecări de teren etc, transmite UNSAR. Trebuie doar să alegem să primim consultanţa potrivită din partea specialiştilor în asigurări, potrivit comunicatului.

Reamintim faptul că, anul trecut, companiile de asigurări membre UNSAR au achitat proprietarilor de locuinţe despăgubiri de peste 43,3 milioane lei doar pentru acoperirea prejudiciilor cauzate de incendii locuinţelor, în baza asigurărilor facultative, informează UNSAR.

Potrivit sursei menţionate, "Incendiul este riscul care provoacă cele mai importante daune locuinţelor noastre, dar care, totodată, poate avea impact şi asupra vecinilor noştri. Din acest motiv, şi nu numai, o asigurare care să răspundă specificului locuinţei va face mereu diferenţa în cazul ivirii unor situaţii nefericite", a completat Alina BĂRBULESCU, Specialist Asigurări Bunuri & Proprietăţi în cadrul UNSAR.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ... noua!

    trebuia adaugat in titlu... ca de alea vechi stim... dar de alea noi nu se prea vorbeste! 

    s c c r e t 

    Toata lumea se teme , ce va doare gura , hai sa dam buluc sa umplem buzunarele smecherilor

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb