UNSAR: 8 din 10 soferi vor sa stie cat a fost valoarea despagubirii achitate

T.B.
Bănci-Asigurări / 22 aprilie

UNSAR: 8 din 10 soferi vor sa stie cat a fost valoarea despagubirii achitate

8 din 10 şoferi (81%) şi-ar dori ca, în cazul în care suferă pagube în accidente rutiere şi sunt despăgubiţi de poliţa RCA a vinovatului, să cunoască valoarea despăgubirii achitate. Aceasta este una dintre concluziile celui mai recent studiu realizat de IRES - Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie, la solicitarea UNSAR, se arată într-un comunicat al companiei, remis redacţiei.

Potrivit reprezentanţiilor UNSAR, "Reamintim că, în România, la fiecare 80 de secunde are loc un accident rutier. Pentru fiecare, asigurătorii plătesc în medie 10.750 lei, rezultând despăgubiri totale de peste 2 milioane euro în fiecare zi calendaristică. Acelaşi studiu relevă faptul că şoferii români sunt conştienţi că numărul accidentelor rutiere şi valoarea despăgubirilor plătite în baza poliţelor RCA influenţează costul acestor poliţe.

Dorinţa de a avea un plus de transparenţă pe zona de despăgubiri ar putea veni şi ca urmare a diferenţelor dintre preţurile practicate de diferitele tipuri de unităţi reparatoare în raport cu companiile de asigurare RCA".

Conform sursei, Astfel, o analiză a datelor aferente perioadei 2018-2022 transmise de companiile Membre UNSAR pentru dosarele cu daune materiale care s-au închis şi s-au plătit (fără a lua în calcul dosarele care sunt încă în rezervă - adică cele care urmează să fie închise), relevă nişte realităţi îngrijorătoare.

Practic, pentru service-urile independente care nu au o convenţie de decontare a plăţilor de reparaţie cu asigurătorii, despăgubirea medie plătită pentru fiecare daună este cu aproximativ 30% mai mare faţă de despăgubirea plătită pentru reparaţiile către service-urile reprezentanţelor auto (9.604 lei vs. 7.580 lei), şi de două ori mai mare decât suma plătită către service-urile care au o convenţie cu asigurătorii, altele decât reprezentanţele (4.921 lei). În general, se presupune că service-urile reprezentanţelor auto reprezintă un standard de calitate în zona de reparaţii, însă din datele transmise de asigurători se constată că tarifele practicate de reprezentanţe se situează, de fapt, în jurul mediei, se arată în comunicat.

Astfel de diferenţe în ceea ce priveşte despăgubirea medie plătită către diferitele tipuri de service nu sunt în favoarea şoferilor, în condiţiile în care toate unităţile reparatoare funcţionează îndeplinind aceleaşi cerinţe legale, transmite compania.

Conform datelor oficiale ale ASF, asigurătorii au plătit anul trecut despăgubiri record în baza poliţelor RCA, de 4,2 miliarde lei. Acestor sume li se adaugă rezerve în valoare de 2,3 miliarde lei pentru daunele avizate (RBNS), dar şi 2,35 miliarde lei aferente daunelor neavizate (IBNR).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb