UNSAR: Cea mai mare despăgubire achitată anul trecut a fost de peste 231.000 euro

F.D.
Miscellanea / 22 septembrie

UNSAR: Cea mai mare despăgubire achitată anul trecut a fost de peste 231.000 euro

Cea mai mare despăgubire achitată anul trecut în baza unei asigurări facultative de locuinţă de către o companie membră a Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) a fost de peste 1,13 milioane lei (231.000 euro), în urma unui incendiu, relatează News.ro.

"Cea mai mare despăgubire achitată anul trecut în baza unei asigurări facultative de locuinţă de către o companie membră UNSAR a fost de peste 1.13 milioane lei (231.000 euro), ca urmare a producerii unui incendiu", anunţă Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

Totodată, în 2022, 82% dintre cele mai mari 50 de despăgubiri achitate de asigurătorii Membri ai UNSAR în baza asigurărilor de locuinţe au fost acordate tot pentru acoperirea prejudiciilor cauzate de incendii.

Valoarea totală a despăgubirilor plătite în aceste cazuri se ridică la 11,5 milioane lei, în creştere cu 21% faţă de 2021. Acest top este completat de daune provocate de alte riscuri, cum ar fi: alunecări de teren (12%), avarii la instalaţiile de apă (4%) şi inundaţii ca fenomen natural (2%).

19 incendii afectează, în medie, în fiecare zi, locuinţele din România, acestea rămânând în topul riscurilor care pun cel mai mult în pericol casele în care locuim, arată datele UNSAR.

"Impactul incendiilor este adesea devastator, pentru că pot afecta serios atât locuinţa, cât şi bugetul unei familii. Aşadar, accesarea unei soluţii potrivite de protecţie financiară, aşa cum este asigurarea facultativă de locuinţă, poate fi o plasă de siguranţă indispensabilă în astfel de situaţii", a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.

Asigurarea facultativă pentru locuinţă oferă un nivel suplimentar de protecţie faţă de cea obligatorie PAD, aceasta acoperind, în plus faţă de dezastrele naturale, şi alte riscuri, precum: incendiu, explozie, căderi de corpuri, inundaţii produse de avarii ale instalaţiilor de apă-canal, climatizare, termoficare, precum şi alte situaţii neprevăzute - inundaţii produse vecinilor, defecţiuni ale centralei termice, daune la bunurile electronice / electrocasnice etc.

Asigurările facultative de locuinţe se pot încheia doar pentru locuinţele care sunt asigurate printr-o poliţă obligatorie (PAD). Aceasta acoperă 3 riscuri catastrofale (cutremur, inundaţii şi alunecări de teren) până la limita de 20.000 euro, respectiv 10.000 euro, în funcţie de tipul construcţiei, indiferent dacă valoarea acesteia este mai mare. În schimb, printr-o asigurare facultativă, locuinţa poate fi protejată la valoarea ei reală.

Înfiinţată în 1994, UNSAR - Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil. Acestea deţin o pondere de aproximativ 90% din piaţa locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea şi reprezentarea intereselor asigurătorilor şi reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activităţii de asigurări în România şi a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern şi internaţional. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni - Insurance Europe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9708
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6131
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2443
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7989
Gram de aur (XAU)Gram de aur295.6592

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb