UNSAR:Peste 58 de dosare de daună avizate în urma incendiului de la Constanţa

G.B
Miscellanea / 23 decembrie 2021

Peste 58 de dosare de daună avizate în urma incendiului de la Constanţa

Asigurătorii au început constatarea daunelor în cazul zecilor de apartamente afectate în urma incendiului de la Constanţa - imediat după ridicarea restricţiilor impuse de autorităţi. Până în prezent, au fost deschise peste 58 de dosare de daună în baza poliţelor de asigurare facultativă pentru locuinţe emise de către companiile Membre UNSAR, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Suntem alături de cei afectaţi de incendiul produs la Constanţa. Locuinţa este unul dintre cele mai importante bunuri pe care le avem, iar în astfel de momente putem vedea cât de mult contează să ai o asigurare", a declarat Adrian MARIN, Preşedintele UNSAR.

Potrivit sursei citate, din informatiile colectate la nivelul UNSAR, majoritatea persoanelor asigurate din imobil au contractat poliţe care acoperă daunele produse clădirii, în timp ce circa 35% au ales varianta ce oferă acoperire atât pentru clădire, cât şi pentru conţinut (bunuri).

Cei afectaţi de incendiul produs la Constanţa sunt îndemnaţi să se adreseze companiilor de asigurări sau intermediarilor care au emis poliţele, pentru a aviza daunele.

Incendiul este riscul care produce cele mai mari şi mai frecvente daune din România. Acesta rămâne, totodată, riscul de care se tem cel mai mult românii. Astfel, 56% dintre respondenţii celui mai recent studiu realizat de UNSAR împreună cu IRES clasează incendiul pe primul loc în ierarhia riscurilor care le-ar putea afecta locuinţele.

Pentru a fi protejaţi în cazul unui incendiu, proprietarii locuinţelor pot achiziţiona o asigurare facultativă, cu condiţia să aibă încheiată o asigurare obligatorie, PAD - impusă de lege. Poliţa PAD acoperă riscurile catastrofale de cutremur, inundaţie şi alunecare de teren, până la limita de 20.000 de euro / 10.000 de euro (în funcţie de tipul construcţiei), însă o asigurare facultativă acoperă, în plus, riscuri precum ar fi incendiul, explozia, furtuna, vijelia, furtul sau vandalismul - la sume asigurate care corespund valorii reale a locuinţei.

Suplimentar, poliţelor facultative li se pot ataşa şi clauze speciale. Printre acestea se numără: asigurarea instalaţiilor interioare ale clădirii, asigurarea aparatelor electrice / electronice, bunurilor casabile, dar şi răspunderea civilă faţă de terţe persoane (cum ar fi pagubele provocate vecinilor), şi nu numai, se arată în comunicat.

"Incendiul cauzează anual daune importante, iar românii trebuie să ştie că acest risc poate fi acoperit printr-o poliţă facultativă de asigurare a locuinţelor", a precizat Alexandru CIUNCAN, Director General al UNSAR.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9036
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9186
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4789
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.4439

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro