UNSAR:Unul din patru români declară că i-a crescut interesul pentru o asigurare de viaţă

S.B.
Bănci-Asigurări / 8 august

Unul din patru români declară că i-a crescut interesul pentru o asigurare de viaţă

30% dintre români spun că principalul motiv care i-ar determina să încheie o poliţă de asigurare de viaţă îl reprezintă veniturile mai mari, arată cea mai recentă ediţie a Barometrului UNSAR - IRES privind Percepţia riscului şi cultura asigurărilor din România.

Pe locul secund în acest top se situează o mai bună informare despre beneficiile asigurărilor (25%), urmată de o experienţă nefericită (18%). De altfel, asigurările de viaţă şi cele de sănătate se află în topul poliţelor de care românii au fost interesaţi în 2022. Conform aceluiaşi studiu, 1 din 4 români declară că evenimentele din ultimul an i-au crescut interesul pentru asigurările de viaţă.

Creşterea nivelului de educaţie financiară a românilor este un pilon strategic al activităţii UNSAR. Astfel, în ceea ce priveşte gradul de informare cu privire la asigurări, 4 din 10 români se declară acum a fi bine şi foarte bine informaţi. Internetul reprezintă principala sursă de informare, urmat de televiziune, 60% dintre români declarând că folosesc paginile web şi platformele de social media pentru a se interesa despre asigurări.

Din dorinţa de a fi şi mai aproape de români, în contextul în care nevoia de informaţie privind soluţiile de protecţie financiară rămâne în continuare una importantă, UNSAR lansează astăzi o nouă ediţie a campaniei de educaţie financiară #gatapentruVIAŢĂ.

"Noua campanie #gatapentruVIAŢĂ este dedicată tinerilor între 18 şi 35 de ani şi are drept scop o mai bună conştientizare a riscurilor la care ne expunem şi a beneficiilor pe care le aduc asigurările de viaţă, cât şi cele de sănătate, în condiţiile în care deficitul de protecţie din România se situează la o valoare semnificativă", a declarat Adrian MARIN, Preşedinte UNSAR.

Anul acesta, mesajul campaniei - "Bucură-te de bine, protejează-te de greu" - este susţinut de vloggerul Marian IONESCU "Mariciu", care s-a alăturat demersului UNSAR, împreună cu familia lui. Povestea lor poate fi descoperită pe pagina dedicată a acestei campanii, găzduită de platforma Asiguropedia.ro.

"Nu este uşor pentru nimeni să se gândească la situaţii neprevăzute cum ar fi un accident sau o boală care îţi afectează viaţa de zi cu zi, cu atât mai mult pentru tineri. Ei sunt însă primii care trebuie să ştie că, indiferent de vârsta pe care o avem, este important să fim alături de cei dragi şi să ştim ce soluţii avem la îndemână pentru a ne proteja financiar", a declarat Alexandru CIUNCAN, Director General al UNSAR.

Barometrul UNSAR - IRES a fost realizat în mai 2022, pe un eşantion format din 1.000 respondenţi cu vârsta între 18-50 de ani, utilizând metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), cu o eroare maximă tolerată de ±3,1%, la un nivel de încredere de 95%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro