UNTRR:Transportatorii rutieri vor avea costuri suplimentare de 157 milioane de lei

F.D.
Miscellanea / 25 mai

Transportatorii rutieri vor avea costuri suplimentare de 157 milioane de lei

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) semnalează faptul că restricţiile de circulaţie care urmează să fie instituite pe DN 7 începând cu data de 30 mai 2022 şi până pe 15 august 2022 vor afecta peste 2.800 de autovehicule cu MTMA > 7,5t care circulă zilnic pe acea porţiune de drum, conducând astfel la consum mai mare de combustibil, poluare şi cheltuieli comerciale suplimentare, potrivit unui comunicat de presă.

Astfel, pe relaţia Piteşti - Râmnicu Vâlcea şi retur, camioanele şi autocarele vor fi nevoite să ocolească pe ruta Piteşti Sud - Slatina - Drăgăşani - Râmnicu Vâlcea. Varianta de ocolire propusă este mai lungă cu aproximativ cu 100 km.

La un trafic zilnic de 2.800 de camioane şi autocare, timp de 2 luni şi jumătate, acest lucru se traduce printr-un consum suplimentar de combustibil de 6,3 milioane litri de motorină (+55,45 milioane lei) şi emisii suplimentare de noxe de 11.740 tone CO2.

Totodată, transportatorii rutieri vor înregistra cheltuieli comerciale suplimentare de 101,6 milioane lei, reprezentate de costuri suplimentare şi întârzieri ale livrărilor / ineficienţă.

Alte efecte ale restricţiilor instituite pe DN 7 sunt reprezentate de congestionarea traficului pe rutele ocolitoare, creşterea riscului de accidente, degradarea drumurilor ocolitoare, creşterea poluării în alte localităţi şi un necesar mai mare de personal pentru supravegherea traficului.

UNTRR solicită Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi CNAIR să excludă autovehiculele cu MTMA > 7,5t de la aceste restricţii şi să beneficieze de aceleaşi măsuri ca restul autovehiculelor, respectiv permisiunea de a circula pe ambele sensuri, alternativ, prin folosirea semaforizării.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Iun. 2022
Euro (EUR)Euro4.9430
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7005
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9319
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7237
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.3717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Centro
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro