ICT

UPDATEASF a amendat Groupama şi Uniqa Asigurări

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 14 iulie 2017

ASF a amendat Groupama şi Uniqa Asigurări

PRECIZARE: Varianta iniţială a titlului a fost modificată, întrucât menţiona în mod eronat Asirom şi Generali printre companiile amendate de ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, miercuri, sancţionarea societăţilor Groupama şi Uniqa Asigurări cu amendă în cuantum de 10.000 de lei fiecare, în urma controalelor inopinate desfăşurate, potrivit unui comunicat al instituţiei.

De asemenea, ASF a decis sancţionarea cu avertisment scris a Directorului General al societăţii Groupama şi a Preşedintelui Directoratului societăţii Uniqua Asigurări. În sarcina celor două societăţi a fost instituită obligaţia remedierii neregulilor constatate.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat la începutul lunii trecute că a aprobat declanşarea unor controale în regim de urgenţă la asigurătorii Asirom, Generali, Groupama şi Uniqa pentru că nu ar oferi cotaţii pentru poliţele RCA pe o lună, potrivit unui comunicat al Autorităţii.

Recent, Asirom a anunţat că oferta sa de răspundere auto civilă este în deplină conformitate cu legislaţia în vigoare, potrivit rezultatelor auditului derulat la această companie de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), în perioada 12 - 30 iunie 2017.

"În urma auditului derulat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), în perioada 12 - 30 iunie 2017, a rezultat că oferta de răspundere auto civilă a Asirom Vienna Insurance Group (Asirom VIG) este în deplină conformitate cu legislaţia în vigoare. Asirom VIG, una dintre cele mai importante companii de asigurări de pe piaţă, colaborează în mod constant, transparent şi responsabil cu autorităţile statului, având ca obiectiv protejarea intereselor clienţilor săi. Compania urmează cu stricteţe politicile de guvernanţă corporativă ale Vienna Insurance Group, care impun un nivel ridicat de transparenţă şi solvabilitate", a menţionat compania, într-un comunicat, citat de Agerpres.

Asirom VIG are o rată de solvabilitate de 145%, conform Solvency II, ce reflectă stabilitatea şi soliditatea companiei în cadrul sistemului de asigurări din România, precum şi politica prudenţială a VIG.

"Asirom VIG este asiguratorul românilor de peste 25 de ani şi oferă o gamă largă de servicii şi poliţe de asigurare prin intermediul a 138 de agenţii, 1.900 de agenţi activi şi peste 300 de parteneri externi", se subliniază în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro