Abonament gratuit
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

UPDATECarmen Dan: Avem 700 de cereri de pensionare de vineri până marţi

A.G.
Ziarul BURSA #Companii /

Carmen Dan: Avem 700 de cereri de pensionare de vineri până marţi

Actualizare 17:33 Ionuţ Mişa: "OUG privind pensiile speciale ne va ajuta la anul să susţinem bugetul de pensii"

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a declarat, astăzi, la Antena 3, că Ordonanţa de Urgenţă (OUG) va ajuta la anul pentru susţinerea bugetului de pensii.

Mişa a afirmat: "Această reglementare legislativă ne va ajuta practic la anul să putem să susţinem bugetul, chiar dacă există un număr mare acum de cereri de pensionare, deoarece creşteau salariile".

În ceea ce priveşte decalajele mari dintre pensiile diferitelor categorii de pensionari, Ionuţ Mişa spune: "Lucrurile se vor echilibra şi vor intra într-o oarecare normalitate".

(M.I.)

--------

Actualizare 16:00 Raluca Prună: "Anul trecut în Parlament era concurs de mărit pensii speciale existente şi de inventat altele noi"

Raluca Prună, fost ministru al Justiţiei în Cabinetul Cioloş, afirmă că anul trecut în Parlament era "concurs de mărit pensii speciale existente, de inventat altele noi" şi de creşteri de indemnizaţii propuse de PSD, pe care actualul Guvern, format din reprezentanţii aceluiaşi partid, doreşte să le stopeze.

Fostul ministru al Justiţiei a scris astăzi, pe pagina sa de Facebook: "Trebuie să stopăm creşterea pensiilor speciale; sistemul nu mai ţine, crapă. Indemnizaţiile pentru creşterea copilului vor fi plafonate la maximum 1.800 de euro pe lună. Se va decide o plafonare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului. Vreun semnal din partea opoziţiei? Mai grav chiar, vreo voce tehnocrată, vreun acolit de-al lui Soros, vreun duşman al naţiunii? Nuuu, e numai noua lamentaţie guvernamentală exprimata de Olguţa şi Călin. Serios??? V-au trebuit 7 luni în a tz-spea guvernare ca să descoperiţi apa caldă?.

Îmi aduc aminte de găleţile de gunoi aruncate anul trecut în capul celor care mai vedeam că împăratul e gol, goluţ. Citesc şi mi-e greaţă. O greaţă imensă, pentru că astfel de afirmaţii de bun simţ ar fi adus o moţiune anul trecut pentru grav atentat la iubirea pe patrie. Că iubirea de patrie la politicienii din tagma asta neaoş românească cu mici, bere şi voie bună aşa se întreţine: prin cumpărare. Bon, e detaliu că după ce te-am cumpărat, te calc în picioare. Vorba lui Zinoviev, dacă nu m-ar iubi nu m-ar bate... Aceşti oameni sunt aceiaşi care anul trecut se întreceau în a promite luna de pe cer şi asta gratis. Fără vreun efort din partea votantului lor tipic - un votant fie interesat de pensia lui specială şi de pensionare la 40 de ani, în genere un mediocru, fie un dezavantajat social care e ţinut în lanţurile asistenţei sociale de 27 ani, cel mai adesea turmentat încă de dimineaţă, cu copii mulţi pe care îi aruncă în lume ca să îşi sporească venitul din alocaţii şi creditul pe caiet la crâşmă, cu copii pe care îi abuzează de multe ori, cu care se poartă violent şi pe care îi retrage de la şcoală pentru că sunt o mână de lucru gratuită.

Anul trecut în Parlament era concurs de mărit pensii speciale existente, de inventat altele noi, de ridicat la cer indemnizaţia pentru creşterea copilului despre care deputaţi PSD spuneau că nu există limită (căci, nu-i aşa, e vorba de copiii patriei!), de redus peste 100 de taxe împotriva oricărui calcul aritmetic care dădea cu un mare minus la tot (sau cu plus, depinde cum vezi - important e că ne creşte deficitul şi asta în ritm alarmant). Nu mai spun de rapiditatea cu care PSD se dezice de propria Biblie cunoscută cu numele de scenă program de guvernare. O cacofonie generală - ce ni se vinde ca fiind bun azi, ni se spune că e prost sau nerealizabil în chiar seara zilei. Şi da, pentru toate acestea şi multe altele încă neinventariate sunt de vină tehnocraţii, corporatiştii, cei fără ochelari de cal şi Soros care ne plăteşte pe toţi".

Raluca Prună se mai declară "îngrozită" de "minciunile electorale fără limită" şi de faptul că statul român a ajuns condus de "o pegră politică".

Ea precizează: "Am luat ceva distanţă, dar am rămas lucidă. Şi sunt tot mai îngrozită. Biata noastră patrie este condusă de o pegră politică, una pentru care nimic nu e prea mult când e vorba de promis (că să nu zic minţit) unor nefericiţi care votează cu speranţa unei pâini ceva mai albe. Ar fi interesant ca cineva să facă o istorie a creării pensiilor speciale, a pensionarii la 40 şi puţin, a inventării unor sporuri de doctorat care au dus la proliferarea unor fabrici de maculatură numite şcoli doctorale şi la dictatura mediocrităţii în cetate, a inventării sporului de lapte, de zâmbet, de întors din concediu, de antenă, de praf, de faptul că lumea are şansa să fie contemporană cu noi, în genere o istorie a creării culturii dependenţei de bunăvoinţa mizerabilei noastre clase politice. Vom întâlni întotdeauna PSD şi en passant în plină criză prin 2008 - 2009 pe premierul liberal Tăriceanu. Ce este de făcut? Pare că nimic. Nu se poate intra în competiţie cu aşa ceva - cu minciuni electorale fără limită şi cu o susţinere tot mai făţişă a instituţiilor care ar trebui să cenzureze derapajele majore (CCR, de pildă). Cum suntem şi campionii dreptului câştigat, va trebui să aşteptăm un schimb natural de generaţii ca să punem societatea pe criterii de retribuţie meritocratice şi bazate pe contributivitate. Generaţia mea nu va mai apuca asta. Cei mai recenţi pensionari ai patriei în temeiul legii 223/2015 au cu vreo 6 ani mai puţin decât mine. Mai au probabil vreo 40 de ani de pensie - indexată cu inflaţia şi cu creşterea salariului de ramură... Cei din generaţia mea care ies la pensie pe alte meridiane mai au vreo 15-20 ani de lucrat în funcţie de meridian. Sunt de acord cu politicienii iubitori de patrie că România e grădina Maicii Domnului. Adevărat că este, căci nicăieri, în lumea fără Grecia, statistica nu permite o durată a pensiei dublă faţă de viaţa activă".

(S.A.)

------------

Actualizare 15:48 MApN: Specialiştii din Ministerul Apărării şi din MAI pregătesc draft-ul OUG privind pensiile militare

Ministerul Apărării Naţionale (MapN) transmite că specialiştii din minister, alături de cei din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), pregătesc în acest moment un draft al Ordonanţei de Urgenţă privind pensiile militarilor, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.

În document se arată: "În acest moment, specialiştii Ministerului Apărării Naţionale şi cei ai Ministerului Afacerilor Interne continuă consultările şi pregătesc draft-ul actului normativ ce va fi discutat în cadrul Executivului, cele două ministere fiind co-iniţiatoare".

(M.I.)

-------

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat că de vineri până marţi au depus cereri de pensionare 700 de poliţişti.

Domnia sa a adăugat într-o intervenţie la Antena 3: "De la începutul anului au solicitat ieşirea la pensie peste 3.200 de angajaţi ai MAI. Printre cei care au solicitat ieşirea la pensie sunt şi 16 chestori. Media de vârstă la pensionare la chestori este de 55 de ani. Pentru alţi 11 chestori sunt demersuri în curs la Administraţia Prezidenţială. Pensia medie în luna august, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, se cifrează la 3.123 de lei, cea mai mare pensie în plată este de 22.023 de lei şi este o pensie pentru un fost secretar de stat".

În context, ministrul de Interne a afirmat că diferenţa mare dintre pensii reprezintă motivul pentru care s-a pus în discuţie necesitatea unui act normativ care să regleze aceste decalaje: "Deşi cădem cu toţii de acord că sunt nişte lucruri anormale care se întâmplă pe actuala legislaţie a pensiilor, când ne dorim să facem corecţiile cuvenite, iată sunt tot felul de discuţii pe care le-aţi constat şi dumneavoastră ca şi mine.

Acest act normativ despre care s-a tot discutat în aceste zile nu vizează, aşa cum am repetat de fiecare dată, drepturile deja câştigate. Nu intenţionăm să destabilizăm şi să tăiem din aceste drepturi. Este clar însă că lucrurile nu sunt tocmai în regulă. Şi aşa cum am precizat, prin acest act normativ nu se modifică baza de calcul, nu se umblă la vechimea corespunzătoare pentru îndeplinirea condiţiilor de pensionare sau la vârstă. Nu prin acest act normativ. Când în spaţiul public sau Ministerul Muncii vor iniţia un astfel de demers vom comunica în mod transparent".

Totodată, ministrul a precizat că numărul pensionarilor aflaţi în plată la nivelul Ministerului se ridică la 62.809, unii dintre aceştia beneficiind de legea din 2015 sau de alte legi de a lungul timpului.

De asemenea, Carmen Dan a susţinut că va prezenta şi o situaţie a persoanelor pensionate şi care au fost reîncadrate în MAI, arătând că la cabinetul său există cinci consilieri care beneficiază de pensie şi de salariu.

Iohannis a trecut în rezervă alte 17 cadre militare din SRI, MApN şi MAI, între care şi şeful Forţelor Terestre

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, ieri, decretele de trecere în rezervă a 17 cadre militare - trei colonei din SRI, opt generali, cinci contraamirali şi un chestor din MAI- printre ei fiind şi şeful Statului Major al Forţelor Terestre, Marius Harabagiu, care a preluat postul acum trei luni, şi şeful Jandarmeriei, Marin Andreiana. Deciziile vin la o zi după ce şeful statului a semnat decretele de pensionare a nouă generali din SRI.

Printre cei pensionaţi prin decret prezidenţial se numără şi trei colonei SRI: Mihaela Dumitrescu, Bogdan Pasăre şi Simion Cecan. Ei au fost şi avansaţi în gradul de generali de brigadă cu o stea, la trecerea în rezervă.

Au mai fost pensionaţi generalii Ovidiu Tărpescu, Marius Harabagiu, Gheorghe Badea, Mircea Mîndrescu, Gheorghe Vişan, Dan Angelo Lăpădat, Constantin Zanfir, contraamiralii Cătălin Silviu Dumistrăcel, Tiberiu Frăţilă, Gigi Cristinel Uce, Dan Hăulică şi Ioan Stănciulescu.

Harabagiu a fost şeful Statului Major al Forţelor Terestre, preluând postul în luna aprilie.

Iohannis i-a trecut în rezervă şi pe generalii Dorin Oltean şi pe Marin Andreiana, din Ministerul Afacerilor Interne, şi a semnat şi încetarea raporturilor de serviciu cu chestorul Ioan Scripniciuc.

Decretele au fost semnate la o zi după ce au fost trecuţi în rezervă nouă generali din SRI, între care Elena Istode, general în SRI, care a fost în vacanţe împreună cu familia deputatului Cristian Rizea. Preşedintele Iohannis i-a mai trecut în rezervă luni pe generalii de brigadă - cu o stea Gheorghe Ceauşu, Sorin Gabriel Cozma, Viorel Adrian Stan, Marioara Morgoş, Vasilică Babiuc, Cornel Văleanu, Emilia Cristina Posaştiuc şi Constantin Marius Stoica, toţi din cadrul SRI, precum şi pe Elena Istode, general în SRI, care a fost în vacanţe împreună cu familia deputatului Cristian Rizea.

Opinia Cititorului ( 9 )

 1. pensii nesimtite

  nu poate fi o pensie mai mare decat salariul

  daca ar fi, atunci ca pensionar, neproductiv, senil, esti mai important, mai valoros decat atunci cand erai in timpul serviciului 

  1. Nesimtite Si ??? Si ce mai vuiet ce mai zarva ca s-a marit punctul de pensie la 1000 lei Mandatul trece repede votam din nou pe aia cu Alma (dar nu mater)

   sa schimbe din nou legea cu pensiile evident pentru "economie" 

  Asta-i efectul unei guvernari haotice in care ministrii arunca in media tot felul de fumigene, apoi vine Tudose si dezminte, ca la urma sa apara Dragnea cu alta varianta...

  Sa plateasca excroci care au facut,votat si aprobat legea.Cu totii sunt niste nesimtiti orrdinari in frunte cu oprea.

  1. Toti aceia care au facut posibile aceste aberatii care distrug societatea ar trebui pur si simplu spinzuratii. Porcii!

  din cele mai sinistre file de groaza!

  Se pensioneaza la 40-50 de ani si se reangajeaza beneficiind pe linga pensii nesimtite si de salarii nesimtite. Pai, pentru asta a fost creata institutia numita pensionare? Categoric nu! Ai iesit la pensie pentru ca nu mai poti sau pentru ca aproape nu mai poti. Virsta asta de pensionare trebuie urgent reanalizata si rehotarita, fiind una dintre enormitatile de neacceptat ale Lumii noi.

  Niste porci, niste banditi care se numesc politisti, militari, magistrati au ajuns sa suga singele poporului. Cit va mai rabda poporul sa stea capra, dupa cum vor ei, porci? 

  1. corect: porcii!

  Ce porcarie.De ce nu se impoziteaza cu 50-60% aceste pensii ?

  "Carmen Dan: Avem 700 de cereri de pensionare de vineri până marţi" - inseamna ca in sfarsit se vor crea locuri de munca optime pentru 700 de tractoristi si soferi de basculanta care vrea si ei sa fie politisti si vor fi angajati direct fara scolarizare specifica.

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

19 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1456
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5464
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3917
Gram de aur (XAU)Gram de aur254.7806

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
ROMANIAN ENERGY DAY 2020
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie